Jogurt probiotyczny - fiolka 0,5g - VIVO
Jogurt probiotyczny - fiolka 0,5g - VIVO
Produkt niedostępny
JOGURT VIVO - skład
MARKA |
---|
VIVO |
liofilizowane szczepy bakterii Streptococcus salivarius ssp. thermophilus, Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus, Lactococcus lactis ssp: lactis, diacetylactis, cremoris
Ilość bakterii w 1g: bakterie kwasu mlekowego ok. 8 mld.
*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.
JOGURT VIVO - Zastosowanie
Jedna fiolka służy do ukwaszenia od 1 do 3 litrów jogurtu.
Pamiętaj, że zakwaski muszą być przechowywane w lodówce.
Do przygotowania użyj 1-3 litra mleka krowiego (mleko pasteryzowane: połowę zagotuj, a drugą połowę schłodź, a następnie wymieszaj – powinno się uzyskać temperaturę ok. 37-40*C) lub koziego (niepasteryzowane mleko należy zagotować w całości i ostudzić – mleko ma mieć temperaturę 37-40*C).
Do fiolki z zakwaską należy wlać odrobinę mleka, rozpuścić zawartość, a następnie wlać do reszty zagotowanego mleka i dokładnie wymieszać.
Naczynie z jogurtem trzeba przykryć, nawet owinąć kocem dokładnie i odstawić w ciepłe miejsce na 6 do 12 godzin.
JOGURT VIVO - Opis produktu
Jogurt VIVO, to żywe kultury bakterii niezbędne do przygotowania domowego, naturalnego jogurtu probiotycznego. Polecany dla utrzymania prawidłowej flory bakteryjnej jelit, do codziennego spożywania. Domowy jogurt probiotyczny charakteryzuje się najwyższą świeżością i jakością, znakomitym smakiem, a co najważniejsze – zawartością kultur bakterii o wysokiej aktywności. Domowy jogurt przygotowany z zakwaski nie zawiera barwników, mleka w proszku, zagęstników, polepszaczy smaku ani cukru.
Jogurt VIVO jest niskokaloryczny, w pełni naturalny. Polecany osobom z nietolerancją laktozy, ponieważ ułatwia jej trawienie. Kolejną z zalet jogurtu jest fakt, iż jego przygotowanie nie wymaga za wiele czasu – wystarczy zaledwie kilka minut.