JELLY Galaretka o smaku winogronowym 39g foodlab - Food Lab
JELLY Galaretka o smaku winogronowym 39g foodlab - Food Lab
Produkt niedostępny
Galaretka o smaku winogronowym - skład
MARKA |
---|
Food Lab |
Skład: 80% sok wieloowocowy z koncentratu, (63,5% sok jabłkowy, 15,5% sok winogronowy, 1% sok cytrynowy), syrop maltozowy, substancja żelująca: agar, barwnik: karoteny, aromat.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1270kJ / 299kcal
Tłuszcz - 0g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g
Węglowodany - 74,4g,
w tym cukry - 00,5g
Białko - 0,3g
Sól - 0,11g
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.
Galaretka o smaku winogronowym - Opis produktu
Galaretki owocowe od foodlab to absolutny hit. Idealna przekąska lub deser dla miłośników słodkości, nie tylko dla dzieci. Dwie porcje w jednym opakowaniu, zagęszczonych agarem zamiast żelatyny i słodzonych maltitolem.
Galaretki są odpowiednie dla osób na diecie bezmięsnej - wegan i wegetarian oraz osób, które unikają żelatyny. Galaretki zawierają koncentraty owocowe oraz barwiące wyciągi roślinne.
Czym jest agar? Jest to substancja żelująca, wytwarzana z alg morskich, występujących u wybrzeży Japonii. Po wydobyciu glony są poddawane dość skomplikowanej obróbce. Gotowy agar dostępny jest w formie proszku lub kostek. Agar stosuje się zamiast żelatyny. Można go używać w najróżniejszych potrawach, a jego uniwersalność wynika z jego przezroczystości, braku smaku i zapachu.
Opakowanie zawiera 2 sugerowane porcje produktu.
Galaretka nie zawierają sztucznych barwników i aromatów, cukru i żelatyny.