Zupa krupnik - skład
MARKA |
---|
SYS |
kasza JĘCZMIENNA (min. 45%), warzywa suszone 37% (ziemniak, marchew, cebula, pasternak, SELER, czosnek, natka pietruszki, lubczyk), MLEKO w proszku odtłuszczone, sól, ekstrakt drożdżowy, pieprz czarny
*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.
Zupa krupnik - Zastosowanie
Zawartość opakowania wsyp do litra zimnej wody. Zagotuj, dodaj łyżkę oleju lub masła i gotuj przez kolejne 20 minut. Dopraw według uznania. Aby zupa była bardziej sycąca, ugotuj ją na dwóch skrzydełkach, przedłużając czas gotowania do 40 minut.
Zupa krupnik - Opis produktu
Jedna z najbardziej popularnych polskich zup. Podstawą zupy są warzywa i kasza jęczmienna. Krupnik jest sycący a jednocześnie lekki. 1 porcja zupy dostarcza zaledwie 309 kcal.