Pektyna cytrusowo-jabłkowa 500g - VIVIO
Pektyna cytrusowo-jabłkowa 500g - VIVIO
Produkt niedostępny
Pektyna cytrusowo-jabłkowa - skład
KRAJ POCHODZENIA | MARKA |
---|---|
Polska | VIVIO |
pektyna E440 (i), sacharoza
„Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej
(8 400 kJ/2 000 kcal)”.
*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.
Pektyna cytrusowo-jabłkowa - Zastosowanie
Pektynę (w proporcji: ok. 15 g na 1 kg owoców) należy rozpuścić w wodzie i dodać do gotującego się dżemu.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Pektyna cytrusowo-jabłkowa - Opis produktu
Pektyny to polisacharydy (wielocukry), które wchodzą w skład błonnika pokarmowego i naturalnie występują w ścianach komórkowych roślin, drożdży i zwierząt.
W przemyśle spożywczym pektyny na szeroką skalę są wykorzystywane do produkcji m.in. dżemów, marmolad, sosów i różnego rodzaju deserów.
Pektyna cytrusowo-jabłkowa jest pozyskiwana ze skórek jabłek i cytrusów. Posiada właściwości żelujące i zagęszczające. Z tego względu doskonale nadaje się do przygotowywania domowych dżemów, marmolad itp.
Informacje dodatkowe
Sprzedawane produkty mogą różnic się kolorem, fakturą, wielkością i smakiem z uwagi na ich naturalne pochodzenie.
Produkt może zawierać: gluten, orzeszki arachidowe, orzechy, nasiona sezamu i produkty pochodne. Jest to spowodowane faktem, że na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty zawierające te alergeny.
Wartości odżywcze podane w tabeli mogą nieznacznie różnić się w zależności od partii. Strona jest na bieżąco aktualizowana, jednak zdarza się, że posiadamy na stanie kilka partii produktu.