Buraczek liofilizowany proszek 50G - VIVIO
Buraczek liofilizowany proszek 50G - VIVIO
Produkt niedostępny
Buraczek liofilizowany - skład
MARKA |
---|
VIVIO |
Burak liofilizowany
„Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej
(8 400 kJ/2 000 kcal)”.
*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.
Buraczek liofilizowany - Zastosowanie
Stosowany do przygotowania barszczu a także do smażenia i duszenia i podawania jako jarzyna do obiadu lub samodzielna przystawka.
Burak liofilizowany poprawia kolor i smak wypieków. Nadaje się do gotowania z jajkami (wcześnie ugotowanymi na twardo) i obranymi ze skorupki. W ten sposób, po przekrojeniu jajek uzyskuje się kolorową przystawkę.
Buraczek liofilizowany - Opis produktu
Liofilizowany burak to konserwowany naturalnie burak. Liofilizacja polega na suszeniu poprzez wcześniejsze zamrażanie w próżni. Buraki należą do jednych z najbardziej wartościowych warzyw. Zawierają duże ilości błonnika, który ma wpływ na procesy trawienne.
Liofilizacja to zaawansowany proces technologiczny, który polega na całkowitym usunięciu wody z danego składnika.
W przemyśle żywieniowym liofilizacja jest nowym procesem. Jej zaletą jest możliwość zachowania wszystkich składników owoców i warzyw w postaci sproszkowanej lub w formie grysu.
Obecnie liofilizację uważa się za najlepszą formę konserwacji żywności, z zachowaniem jej właściwości.
Informacje dodatkowe
Sprzedawane produkty mogą różnic się kolorem, fakturą, wielkością i smakiem z uwagi na ich naturalne pochodzenie.
Produkt może zawierać: gluten, orzeszki arachidowe, orzechy, nasiona sezamu i produkty pochodne. Jest to spowodowane faktem, że na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty zawierające te alergeny.
Wartości odżywcze podane w tabeli mogą nieznacznie różnić się w zależności od partii. Strona jest na bieżąco aktualizowana, jednak zdarza się, że posiadamy na stanie kilka partii produktu.