Brokuł liofilizowany proszek 50G VIVIO
Brokuł liofilizowany proszek 50G VIVIO
Produkt niedostępny
Brokuł liofilizowany - skład
MARKA |
---|
VIVIO |
Brokuł liofilizowany
„Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej
(8 400 kJ/2 000 kcal)”.
*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.
Brokuł liofilizowany - Zastosowanie
Liofilizat ma formę proszku i łatwo rozpuszcza się w wodzie. Należy go zalać letnią wodą, o temperaturze ok. 30o. Nadaje się do wypicia po ok. 2 - 3 min.
Brokuł liofilizowany - Opis produktu
Liofilizacja brokuła poprzez zamrażanie go w próżni, a następnie suszenie i rozdrobnienie do postaci pyłowej daje możliwość zachowania jego wartości.
Brokuł nazywany jest też kapustą szparagową i jest odmianą kapusty warzywnej. Jest rośliną jednoroczną i pochodzi prawdopodobnie z Cypru.
Brokuł był powszechnie uprawiany już w starożytnej Grecji i w Rzymie.
Liofilizacja to zaawansowany proces technologiczny, który polega na całkowitym usunięciu wody z danego składnika.
W przemyśle żywieniowym liofilizacja jest nowym procesem. Jej zaletą jest możliwość zachowania wszystkich składników owoców i warzyw w postaci sproszkowanej lub w formie grysu.
Obecnie liofilizację uważa się za najlepszą formę konserwacji żywności, z zachowaniem jej właściwości.
Informacje dodatkowe
Sprzedawane produkty mogą różnic się kolorem, fakturą, wielkością i smakiem z uwagi na ich naturalne pochodzenie.
Produkt może zawierać: gluten, orzeszki arachidowe, orzechy, nasiona sezamu i produkty pochodne. Jest to spowodowane faktem, że na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty zawierające te alergeny.
Wartości odżywcze podane w tabeli mogą nieznacznie różnić się w zależności od partii. Strona jest na bieżąco aktualizowana, jednak zdarza się, że posiadamy na stanie kilka partii produktu.