BIO Chleb 100% żytni na zakwasie ciemny 400g - Kiełtyka
BIO Chleb 100% żytni na zakwasie ciemny 400g - Kiełtyka
Produkt niedostępny
BIO chleb 100% żytni ciemny na zakwasie Kiełtyka - skład
KRAJ POCHODZENIA | MARKA |
---|---|
Polska | Kiełtyka |
mąka żytnia T720, mąka żytnia T2000, kefir, woda, sól
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g:
Wartość energetyczna 687 kJ / 164 kcal
Tłuszcz 1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 g
Węglowodany 34 g
w tym cukry 1,25 g
Białko 4 g
*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.
BIO chleb 100% żytni ciemny na zakwasie Kiełtyka - Opis produktu
- wypiekany tradycyjną metodą z połączenia mąki razowej i pytlowej
- niezwykle delikatny i wilgotny
- elastyczny miękisz z dużymi oczkami
- świeży nawet przez 7 dni
- w 100% ekologiczny
- bez drożdży
- na zakwasie
Mąka żytnia jest ciekawym składnikiem urozmaicającym dietę. W jej składzie znajduje się wiele cennych i odżywczych składników np. sporo witaminy B i błonnika pokarmowego. Pieczywo żytnie na zakwasie ma niższy IG, niż pieczywo pszenne. Poleca się regularne spożywanie chleba żytniego, zwłaszcza osobom będącym na diecie. Po jego spożyciu obserwuje się długotrwałe uczucie sytości.
Chleb świeżo wypiekany w każdy wtorek.
Okres przydatności do spożycia: 6 dni
Chleb zamówiony od środy do wtorku wysyłamy w środę