Pektyna cytrusowo-jabłkowa 500g - VIVIO

PRODUCENTVIVIO
KRAJ POCHODZENIAPolska
WEGETARIAŃSKI
WEGAŃSKI
CERTYFIKAT BIO
DARMOWA DOSTAWA od 299zł
PUNKTY ZA ZAKUP
sprawdź szczegóły
5 pkt

51,49 zł

30 dni na zwrot

Opis

Pektyny to polisacharydy (wielocukry), które wchodzą w skład błonnika pokarmowego i naturalnie występują w ścianach komórkowych roślin, drożdży i zwierząt.

W przemyśle spożywczym pektyny na szeroką skalę są wykorzystywane do produkcji m.in. dżemów, marmolad, sosów i różnego rodzaju deserów.

Pektyna cytrusowo-jabłkowa jest pozyskiwana ze skórek jabłek i cytrusów. Posiada właściwości żelujące i zagęszczające. Z tego względu doskonale nadaje się do przygotowywania domowych dżemów, marmolad itp.


Wartości odżywcze

pektyna E440 (i), sacharoza

„Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej

(8 400 kJ/2 000 kcal)”.


Zastosowanie

Pektynę (w proporcji: ok. 15 g na 1 kg owoców) należy rozpuścić w wodzie i dodać do gotującego się dżemu.

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.


Informacje dodatkowe

Sprzedawane produkty mogą różnic się kolorem, fakturą, wielkością i smakiem z uwagi na ich naturalne pochodzenie.

Na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty zawierające: gluten, orzechy, nasiona sezamu i produkty pochodne.

Wartości odżywcze podane w tabeli mogą nieznacznie różnić się w zależności od partii. Strona jest na bieżąco aktualizowana, jednak zdarza się, że posiadamy na stanie kilka partii produktu.



Opinie o produkcie: Pektyna cytrusowo-jabłkowa 500g