Agar Opinie Cena Zastosowanie
Agar Opinie Cena Zastosowanie

Agar 100g

Zobacz opinie

11,49 zł

14,90 zł

Ze zniżką: 10,34 zł

(dowiedz się więcej)

-23

Oferta ważna jeszcze

  • Wybierz produkt najwyższej jakości
  • Możliwość zwrotu towaru aż do 30 dni
  • Fachowa obsługa i profesjonalna pomoc
Za zakup tego produktu otrzymasz:
1 PUNKTÓW w Programie Lojalnościowym

Transport: GRATIS
(przy zamówieniu powyżej 249zł)
Wysyłka do: 48 godzin
Formy dostawy:  sprawdź
Pozostałe gramatury:

Opis

Agar jest wytwarzany z czerwonych alg, wydobywanych u wybrzeży Japonii. Ma postać wysuszonego proszku, który jest używany w kuchni, jako substancja żelująca. Zastępuje tradycyjną żelatynę pochodzenia zwierzęcego i stanowi jej naturalny zamiennik.

Agar nie jest nowym produktem, choć w Europie został odkryty i doceniony stosunkowo niedawno. Dla porównania – Japończycy znają agar już od XVII wieku. W ostatnim czasie stał się bardzo popularny, ponieważ jest zaliczany do zdrowej żywności, która stanowi zamiennik sztucznego, przetworzonego i niezdrowego pokarmu.

Stosowanie

Agar jest stosowany, jako zamiennik żelatyny w kremach, galaretkach, musach, konfiturach i w innych produktach.

Agar-agar rozpuszcza się w temp. 85-95 stopni Celsjusza, tężeje natomiast już w 32-35 stopniach. Nie trzeba go więc wkładać do lodówki.

Najlepiej rozpuścić go w kieliszku wody, a potem dodać do np. gotującej potrawy.

Informacje dodatkowe

Na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty zawierające: gluten, orzechy, nasiona sezamu i produkty pochodne.


Sprawdź na blogu

Blog vivio


Opinie o produkcie: Agar 100g


Klienci, którzy wybrali ten produkt zamówili również: