DARMOWA DOSTAWA OD 79ZŁ PRZY ZAKUPIE WYBRANYCH PRODUKÓW    Sprawdź szczegóły.

info@cosdlazdrowia.pl

+48 530 044 043
+48 537 801 951

Kontakt

sprawdź promocje

Kawa ziarnista palona Peru 1kg + Honduras 1kg + gratis - Blue Orca

Kawa ziarnista palona Peru 1kg + Honduras 1kg + gratis

Kawa ziarnista palona Peru 1kg + Honduras 1kg + gratis - Blue Orca

117,90 zł
Cena za 1KG / 1L: 58,95 zł
Zaoszczędź i zdobądź: 11 pkt w klubie cosdlazdrowia.pl

Produkt niedostępny


darmowa dostawa od 179zł
wysyłka 24h - 48h
gwarancja jakości
zwrot towaru do 90 dni
certyfikat bezpieczeństwa HACCP

Kawa ziarnista palona Peru 1kg + Honduras 1kg + gratis - skład

KRAJ POCHODZENIAMARKA
Peru, HondurasBlue Orca

Kawa ziarnista palona Peru 1kg + Honduras 1kg + gratis - Opis produktu

Kawy Blue Orca zdobyły wśród Was wielu miłośników. Dlatego też proponujemy zestawy 2 kaw Blue Orca z gratisem od nas - kruchym ciasteczkiem z logo Vivio, które będzie doskonale smakować ze świeżo zaparzoną Peru lub Honduras. Producent tych kaw dba o to aby zapewnić klientom kawę, która jest bezkonkurencyjna, a my dorzucamy do tego małą, smaczną przekąskę.

Peru i Honduras to kawy jednorodne, tzw. “single” or “single origin” to kawy które pochodzą z upraw w ramach jednego obszaru geograficznego, państwa lub plantacji.

 

ZESTAW:

Kawa Peru 1kg

Kawa Honduras 1kg

Kruche ciasteczko Vivio

 

Honduras

Kawy od Blue Orca są gwarancją najwyższej jakości, świeżości i niepowtarzalnego smaku. Współpracujemy z producentem po to, aby zapewnić naszym klientom kawę, która jest bezkonkurencyjna - jej ziarna pochodzą z najlepszych plantacji na świecie, prosto od farmerów, dla których kawa jest pasją, ziarna są świeżo wypalane i posiadają idealny, zrównoważony smak i aromat.

Kawy jednorodne, tzw. “single” or “single origin” to kawy które pochodzą z upraw w ramach jednego obszaru geograficznego, państwa lub plantacji. Kawy “single origin” od Blue Orca to z reguły kawy, których ziarna pochodzą z jednej konkretnej farmy. Jedynie ziarna najwyższej jakości, kwalifikowane przez testerów Blue Orca trafiają do kaw “single origin” takich jak Honduras, a wszystko po to aby trafić w najbardziej wymagające gusta smakoszy kawy.

Ziarna kawy tworzące kawę Honduras rosną na wysokości pomiędzy 1200 - 1650 m.n.p.m. Producenci w tym regionie produkują znaną, cenioną i wysokiej jakości Arabikę. Kawa Honduras uprawiana jest na wyjątkowo żyznej ziemi. Region ten charakteryzuje się dużą ilością obfitych opadów deszczu. Dzięki temu ziarna są duże i mają piękny kolor. Co istotne i warte podkreślenia ziarna tej kawy są zbierane ręcznie.

Kawa Honduras ma bardzo niską kwaskowatość. W smaku ma wyczuwalne nuty orzechowe, kokosowe i pomarańczowe z domieszką mlecznej czekolady oraz słodki aromat. Kawa Honduras ziarnista to 100% arabika najwyższej jakości. Jest idealna do ekspresów do kawy, a po zmieleniu do ekspresów kolbowych, kawiarek i francuskich pressów. Świetnie smakuje jako espresso i kawa czarna, ale może nam posłużyć jako baza do pysznego cappuccino lub latte.

Kawa zapakowana została w opakowanie, wyposażone w zamknięcie typu zip oraz jednostronny zawór, gwarantujące maksymalne utrzymanie świeżości ziaren. Zawór uniemożliwia tlenowi dostawanie się do wewnątrz opakowania, jednocześnie pozwala kawie odgazować świeżo po jej wypaleniu. Dzięki zamknięciu typu "zip" nie musimy martwić się przesypywaniem kawy do słoików lub pojemników z obawy, że kawa nam zwietrzeje.

Kawa Honduras to:

  • Kraj pochodzenia - Honduras
  • Region: CAUFUL, Lempira
  • Gatunek: Arabika: CATUAI, CATURRA, PACAS, BOURBON
  • Zbiory: styczeń-kwiecień
  • Metoda pozyskiwania: na mokro
  • Wysokość upraw: 1200 - 1650 m.n.p.m
  • Profil palenia: średnie
  • Smak: ORZECHY, POMARAŃCZA, KOKOS
  • Aromat: słodki
  • Body/cielistość: pełne
  • Kwasowość: niska

 

Peru

Kawy od Blue Orca są gwarancją najwyższej jakości, świeżości i niepowtarzalnego smaku. Współpracujemy z producentem po to, aby zapewnić naszym klientom kawę, która jest bezkonkurencyjna - jej ziarna pochodzą z najlepszych plantacji na świecie, prosto od farmerów, dla których kawa jest pasją, ziarna są świeżo wypalane i posiadają idealny, zrównoważony smak i aromat.

Kawy jednorodne, tzw. “single” or “single origin” to kawy które pochodzą z upraw w ramach jednego obszaru geograficznego, państwa lub plantacji. Kawy “single origin” od Blue Orca to z reguły kawy, których ziarna pochodzą z jednej konkretnej farmy. Jedynie ziarna najwyższej jakości, kwalifikowane przez testerów Blue Orca trafiają do kaw “single origin” takich jak Peru, a wszystko po to aby trafić w najbardziej wymagające gusta smakoszy kawy.

Peru Blue Orca to kawa, która rośnie na wysokości pomiędzy 1200 - 1350 m.n.p.m. Kawa jest uprawiana w zacienionych miejscach, na dużych wysokościach, w celu wytworzenia gęstszego i bardziej złożonego w smaku ziarna, dzięki powolnemu procesowi dojrzewania. Gospodarstwa należą do drobnych producentów z mniej niż dwoma hektarami ziemi, które produkują około 2500 kg kawy na sezon. Producenci tych ziaren przykładają wielką wagę do jakości, wkładając ogromny wysiłek aby produkować wysokiej jakości ziarna, co warte zaznaczenia używają zrównoważonych praktyk rolniczych.

W kawie Peru wyczuwamy smaki karmelu, cynamonu i cedru i słodki aromat. Dodatkowo niska kwasowość oraz pełne body napoju zapewnia niezapomniane chwile z kawą Peru.

Kawa Peru ziarnista to 100% arabika najwyższej jakości. Jest idealna do ekspresów do kawy, a po zmieleniu do ekspresów kolbowych, kawiarek i francuskich pressów. Świetnie smakuje jako espresso i kawa czarna, ale może nam posłużyć jako baza do pysznego cappuccino lub latte.

Kawa zapakowana została w opakowanie, wyposażone w zamknięcie typu zip oraz jednostronny zawór, gwarantujące maksymalne utrzymanie świeżości ziaren. Zawór uniemożliwia tlenowi dostawanie się do wewnątrz opakowania, jednocześnie pozwala kawie odgazować świeżo po jej wypaleniu. Dzięki zamknięciu typu "zip" nie musimy martwić się się przesypywaniem kawy do słoików lub pojemników z obawy, że kawa nam zwietrzeje.

Kawa Peru to:

  • Kraj pochodzenia - Peru
  • Region: Cooperativa de las Mujeres de Villa Rica
  • Gatunek: Arabika: TYPICA, CATTURA, CATUAI
  • Zbiory: czerwiec-wrzesień
  • Metoda pozyskiwania: na mokro
  • Wysokość upraw: 1200 - 1350 m.n.p.m
  • Profil palenia: średnie
  • Smak: karmel, cynamon, cedr
  • Aromat: słodki
  • Body/cielistość: pełne
  • Kwasowość: niska

Opinie klientów