Herbaty czerwone

RODZAJ PRODUKTU
PRODUCENT

PODKATEGORIE

Herbata czerwona - zaliczana do półfermentowanych - w celu zakończenia procesu utleniania związków polifenolowych jest suszona przed skręceniem liści. Proces fermentacji nie niszczy liści, ale barwi ich krawędzie na kolor purpurowy. Jej charakterystyczną cechą jest silny aromat i korzenno-ziemisty smak. Czerwoną herbatę produkuje się głównie w Chinach i na Tajwanie, a do najbardziej znanego rodzaju czerwonej herbaty należy Pu-erh. Herbata ta słynie ze swoich odchudzających właściwości. Polifenole (taniny) regulują wydzielanie żółci i ułatwiają trawienie, przyspieszając zmianę tłuszczu w energię. Systematyczne picie czerwonej herbaty obniża poziom cholesterolu, poprawia pamięć, normalizuje ciśnienie i ma właściwości moczopędne. Herbata Pu-erh słynie również ze swoich właściwości antybakteryjnych i przeciwnowotworowych, a na Wschodzie znana jest jako środek na kaca. Ze względu na swój specyficzny rodzaj obróbki zawiera duże ilości fluoru.

W ofercie naszego sklepu znajdziesz najwyższej jakości herbatę czerwoną w kilku wariantach smakowych, które z pewnością trafią w upodobania smakowe nawet najbardziej wymagających smakoszy. Mamy rownież szeroki wybór herbat zielonych, czarnych, owocowych, yerba mate, żeń-szeń, ginko biloba i wiele innych.

Jeśli szukasz naturalnych i zdrowych produktów oraz wysokiej jakości, trafiłeś w dobre miejsce. Najlepsze produkty, w trosce o dobro klienta, tylko na cosdlazdrowia.pl.

Życzymy udanych zakupów i satysfakcji z naszych produktów.