Gulasz wegański grzybowy 130g - Cultured Foods
Gulasz wegański grzybowy 130g - Cultured Foods
Produkt niedostępny
Gulasz wegański grzybowy 130g Cultured Foods - skład
MARKA |
---|
Cultured Foods |
SKŁAD: teksturowana mąka sojowa (kawałki), mąka owsiana, mąka ziemniaczana, grzyby (pieczarka (6,8%), podgrzybek (3,8%)), ekstrakty drożdżowe, pomidor mielony, płatki drożdżowe, cebula suszona, inulina (błonnik z cykorii), czosnek suszony (0,8%), sól himalajska, łuska babki jajowatej, pieprz czarny (0,4%), zioła (0,4%)(bazylia, oregano, tymianek, cząber, majeranek, rozmaryn), LactoSpore (Bacillus coagulans MTCC 5856)
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna 1381 kJ / 328 kcal
Tłuszcz 5,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,2 g
Węglowodany 33 g
w tym cukry 4,9 g
Błonnik 13 g
Białko 31 g
Sól 3,2 g
*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.
Gulasz wegański grzybowy 130g Cultured Foods - Zastosowanie
Wsypać zawartość opakowania do garnka. Wlać 3 szklanki (750 ml) wody, łyżkę (15 ml) oleju (rzepakowego, słonecznikowego lub ryżowego), wymieszać i odstawić na 5 minut. Umieścić garnek na ogniu, doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować jeszcze 2 minuty. Podawać z ziemniakami, kaszą, ryżem, makaronem lub pieczywem.
Z jednej torebki w 10 minut powstaje 1 litr gulaszu.
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Gulasz wegański grzybowy 130g Cultured Foods - Opis produktu
Zdrowe odżywianie jest podstawą zdrowia oraz dobrego samopoczucia przez całe życie. Zdrowa żywność często nie jest niestety tania i zawiera niepotrzebne składniki: barwniki, konserwanty czy wzmacniacze smaku. Cultured Foods wyszedł naprzeciw konsumentom i przygotowuje wegańskie produkty, z których przygotujesz niemal każdą tradycyjną potrawę w wersji wegańskiej!
Ponieważ badania wykazują, że zbilansowana flora jelitowa jest kluczowa dla zachowania zdrowia i wysokiej jakości życia, produkty marki Cultured Foods wzbogacone kulturami LactoSpore®. Zawarty w Let's Meat LactoSpore® to tworzący przetrwalniki szczep bakterii Bacillus coagulans, bardzo odporny m.in. na wysokie temperatury (nawet smażenie), kwasy żołądkowe czy długie przechowywanie. Bakterie uaktywniają się dopiero w korzystnym dla siebie środowisku jelit.
Linia gulaszów Cultured Foods to wegańskie mieszanki na gulasz: 100% naturalne, bogate w białko i błonnik i gotowe w 10 minut. Pierwsze na rynku produkty gulaszowe skierowane do wegan i wegetarian wzbogacone probiotykami LactoSpore®, odpornymi na wysoką temperaturę. Produkty można jeść np. z ryżem, makaronem, kaszą, komosą ryżową, ziemniakami i chlebem. Z jednej torebki powstaje 1 litr gulaszu. Gulasze są bardzo łatwe w przygotowaniu. Wystarczy dodać wodę i oliwę, wymieszać i zagotować. Produkt jest gotowy w 10 minut. Nie zawiera sztucznych dodatków.
Gulasz wegański grzybowy przygotowany został na bazie mąki sojowej i owsianej z dodatkiem suszonych warzyw (cebula, czosnek), aromatycznych ziół i przypraw oraz suszonych grzybów - pieczarek i podgrzybków. Idealnie pasuje do ziemniaków, chleba i kaszy. Smakuje doskonale z dodatkiem ziemniaków, makaronu, kaszy lub chleba.