
MARKA | DATA WAŻNOŚCI |
---|---|
- brak - | 2024-11-09 |
Gołąbki wegetariańskie - Skład
Skład: woda, kapusta biała 42%, pieczarki 13%, koncentrat pomidorowy 13%, marchew, kasza gryczana niepalona 4%, teksturowane białko sojowe, cebula, skrobia kukurydziana, bulion wegetariański [sól, warzywa suszone (pasternak, marchew, seler korzeń, pietruszka korzeń, por, seler liść, pietruszka nać), olej rzepakowy, kurkuma, lubczyk liść], olej rzepakowy, siemię lniane 1%, soczewica brązowa 1%, sól morska, sos sojowy (woda, soja, sól), przyprawy ziołowe (zawierają gorczycę), przyprawy.
Wartości odżywcze w 100g | |
Wartość energetyczna | 237 kJ / 56 kcal |
Tłuszcz | 1,7 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,1 g |
Węglowodany | 6,7 g |
w tym cukry | 2,7 g |
Błonnik | 1,5 g |
Białko | 2,9 g |
Sól | 0,93 g |
*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.
Gołąbki wegetariańskie - Zastosowanie
Zastosowanie
Sposób użycia: Spożywać na zimno, lub najlepiej na ciepło jako samodzielne danie. Podawać z ziemniakami lub pieczywem. Można wzbogacić sos dodatkiem śmietany lub śmietany roślinnej.
Warunki przechowywania
Produkt przechowywać w temperaturze pokojowej.
Po otwarciu przechowywać w lodówce, spożyć w ciągu 3 dni.
Gołąbki wegetariańskie - Opis produktu
Gołąbki wegetariańskie z kaszą gryczaną, soczewicą i siemieniem lnianym marki Primavika w przepysznym sosie to idealny pomysł na lekki obiad lub ciepłą kolację dla całej rodziny. Świeża biała kapusta otacza smaczne nadzienie z kaszy gryczanej, białka sojowego, soczewicy oraz siemienia lnianego to uczta dla wyrafinowanych smakoszy. Doskonale sprawdzą się zarówno solo, jak i w towarzystwie dodatków – danie świetnie komponuje się z pieczonymi ziemniakami lub z pełnoziarnistym pieczywem.
Gołąbki wegetariańskie Primavika to delikatne i pełnowartościowe danie. Kasza gryczana jest bogatym źródłem błonnika pokarmowego, korzystnie wpływającego na pracę jelit. Siemię lniane jest obfite w kwasy tłuszczowe omega-3, niezbędne do prawidłowej pracy układu odpornościowego, a soczewica to dobre źródło białka roślinnego i błonnika.