Galaretka z agarem o smaku ananasowo-pomarańczowym 45g - Celiko

Galaretka z agarem o smaku ananasowo-pomarańczowym 45g - Celiko
☆ Nie zawiera żelatyny
☆ Bez glutenu
☆ Dla wegan
galaretka z agarem o smaku ananasowo-pomarańczowym - skład
MARKA | DATA WAŻNOŚCI |
---|---|
Celiko | 2026-04-30 |
Składniki: izomaltuloza*, sok ananasowo-pomarańczowy w proszku 16,6% (maltodekstryna, zagęszczony przecierowy sok ananasa, zagęszczony przecierowy sok z pomarańczy, puree z pomarańczy z cząstkami, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, kwas jabłkowy; cytrynian sodu, barwnik: beta karoten), substancja żelująca: agar, aromaty.
Produkt może zawierać: mleko, soję i ich produkty pochodne.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
*Izomaltuloza jest węglowodanem o mniej słodkim smaku niż tradycyjny cukier. Jest całkowicie trawiona i przyswajalna. Dostarcza energii w formie glukozy przez dłuższy czas. Nie jest rozkładana przez bakterie w jamie ustnej, dlatego sprzyja prawidłowej mineralizacji zębów.
Wartości odżywcze:
Wartość odżywcza | w 100 g galaretki w proszku: |
Wartość energetyczna: | 1547 kJ/364 kcal |
Tłuszcz: | < 0,5 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | < 0,1 g |
Węglowodany: | 89 g |
w tym cukry: | 79 g |
Błonnik: | 3,8 g |
Białko: | < 0,5 g |
Sól: | 0,02 g |
*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.
galaretka z agarem o smaku ananasowo-pomarańczowym - Zastosowanie
Sposób przygotowania:
- Zawartość opakowania wsypać do 250 ml zimnej wody. Dokładnie wymieszać aż do rozpuszczenia.
- Galaretkę doprowadzić do wrzenia, a następnie gotować przez 2-3 minuty, cały czas mieszając.
- Przelać do naczynia, wystudzić.
- Według uznania do smaku można dodać słodzik lub cukier (około 1-2 łyżeczki).
- Aby przygotować żelki wystarczy użyć 50 ml mniej wody i rozpuszczoną galaretkę rozlać do silikonowych foremek.
Informacje dodatkowe
Sprzedawane produkty mogą różnic się kolorem, fakturą, wielkością i smakiem z uwagi na ich naturalne pochodzenie.
Produkt może zawierać: gluten, orzeszki arachidowe, orzechy, nasiona sezamu i produkty pochodne. Jest to spowodowane faktem, że na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty zawierające te alergeny.
Wartości odżywcze podane w tabeli mogą nieznacznie różnić się w zależności od partii. Strona jest na bieżąco aktualizowana, jednak zdarza się, że posiadamy na stanie kilka partii produktu.