info@cosdlazdrowia.pl

+48 530 044 043
+48 537 801 951

Kontakt

rabat 7%sprawdź promocje

Galaretka z agarem o smaku ananasowo-pomarańczowym 45g - Celiko

Galaretka z agarem o smaku ananasowo-pomarańczowym 45g

Galaretka z agarem o smaku ananasowo-pomarańczowym 45g - Celiko

☆ Nie zawiera żelatyny

☆ Bez glutenu

☆ Dla wegan

3,49 zł
Cena za 1KG / 1L: 69,80 zł
  dostępne: 44 szt.

darmowa dostawa od 179zł
wysyłka 24h
gwarancja jakości
zwrot towaru do 90 dni

galaretka z agarem o smaku ananasowo-pomarańczowym - skład

MARKADATA WAŻNOŚCI
Celiko2026-04-30

Składniki: izomaltuloza*, sok ananasowo-pomarańczowy w proszku 16,6% (maltodekstryna, zagęszczony przecierowy sok ananasa, zagęszczony przecierowy sok z pomarańczy, puree z pomarańczy z cząstkami, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, kwas jabłkowy; cytrynian sodu, barwnik: beta karoten), substancja żelująca: agar, aromaty.

Produkt może zawierać: mlekosoję i ich produkty pochodne.

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

*Izomaltuloza jest węglowodanem o mniej słodkim smaku niż tradycyjny cukier. Jest całkowicie trawiona i przyswajalna. Dostarcza energii w formie glukozy przez dłuższy czas. Nie jest rozkładana przez bakterie w jamie ustnej, dlatego sprzyja prawidłowej mineralizacji zębów.

Wartości odżywcze:

Wartość odżywcza

w 100 g galaretki w proszku:

Wartość energetyczna:

1547 kJ/364 kcal

Tłuszcz:

< 0,5 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone:

< 0,1 g

Węglowodany:

89 g

w tym cukry:

79 g

Błonnik:

3,8 g

Białko:

< 0,5 g

Sól:

0,02 g

 


*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.

galaretka z agarem o smaku ananasowo-pomarańczowym - Zastosowanie

Sposób przygotowania:

  • Zawartość opakowania wsypać do 250 ml zimnej wody. Dokładnie wymieszać aż do rozpuszczenia.
  • Galaretkę doprowadzić do wrzenia, a następnie gotować przez 2-3 minuty, cały czas mieszając.
  • Przelać do naczynia, wystudzić.
  • Według uznania do smaku można dodać słodzik lub cukier (około 1-2 łyżeczki).
  • Aby przygotować żelki wystarczy użyć 50 ml mniej wody i rozpuszczoną galaretkę rozlać do silikonowych foremek.

Informacje dodatkowe

Sprzedawane produkty mogą różnic się kolorem, fakturą, wielkością i smakiem z uwagi na ich naturalne pochodzenie.

Produkt może zawierać: gluten, orzeszki arachidowe, orzechy, nasiona sezamu i produkty pochodne. Jest to spowodowane faktem, że na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty zawierające te alergeny.

Wartości odżywcze podane w tabeli mogą nieznacznie różnić się w zależności od partii. Strona jest na bieżąco aktualizowana, jednak zdarza się, że posiadamy na stanie kilka partii produktu.

Opinie klientów