Galaretka o smaku wiśniowym 75g - Celiko

Galaretka o smaku wiśniowym 75g - Celiko
☆ Bez glutenu
☆ Z naturalnym sokiem owocowym
galaretka o smaku wiśniowym - skład
MARKA | DATA WAŻNOŚCI |
---|---|
Celiko | 2026-02-28 |
Składniki: cukier, żelatyna wieprzowa, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, zagęszczony sok wiśniowy w proszku 0,5% (maltodekstryna, zagęszczony sok wiśniowy), barwnik: antocyjany, aromat.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Wartości odżywcze:
Wartość odżywcza | w 100 g galaretki w proszku: | w 1 porcji (143 g) gotowej galaretki przyrządzonej wg przepisu: |
Wartość energetyczna: | 1606 kJ / 378 kcal | 300 kJ / 70 kcal |
Tłuszcz: | 0 g | 0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 0 g | 0 g |
Węglowodany: | 83 g | 16 g |
w tym cukry: | 83 g | 16 g |
Białko: | 11 g | 2,1 g |
Sól: | 0,033 g | 0,006 g |
Opakowanie wystarcza na przygotowanie 4 porcji galaretki po ok. 143 g.
*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.
galaretka o smaku wiśniowym - Zastosowanie
Sposób przyrządzenia:
1) Zawartość opakowania wyspać do 1/2 l przegotowanej, gorącej wody.
2) Dokładnie wymieszać, aż do rozpuszczenia i studzić. Nie gotować!
3) Wystudzoną galaretkę rozlać do salaterek i wstawić do lodówki, aby stężała. W czasie upałów należy użyć mniej wody.
Pamiętaj, że świeże owoce kiwi i ananasa spowodują, że galaretka nie stężeje!
Informacje dodatkowe
Sprzedawane produkty mogą różnic się kolorem, fakturą, wielkością i smakiem z uwagi na ich naturalne pochodzenie.
Produkt może zawierać: gluten, orzeszki arachidowe, orzechy, nasiona sezamu i produkty pochodne. Jest to spowodowane faktem, że na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty zawierające te alergeny.
Wartości odżywcze podane w tabeli mogą nieznacznie różnić się w zależności od partii. Strona jest na bieżąco aktualizowana, jednak zdarza się, że posiadamy na stanie kilka partii produktu.