Przypominamy, że w czasie darmowej dostawy punkty za zakupy zostają naliczone, jednak w tym dniu nie można wykorzystać kodów rabatowych.
Jeśli posiadasz punkty w programie lojalnościowym możesz je wykorzystać. Sprawdź szczegóły.

Produkt niedostępny
KRAJ POCHODZENIA | MARKA |
---|---|
Polska | Allnutrition |
Dżem z kawałkami mango i jabłek 1kg Allnutrition - Skład
SKŁAD: mango (50%), jabłka (30%), substancja słodząca: erytrytol, woda, skrobia modyfikowana, barwnik: karoteny, substancja konserwująca: sorbinian potasu, aromaty, substancja słodząca: sukraloza
Wartości odżywcze w 100g
Wartość energetyczna 227 kJ/54 kcal
Tłuszcz 0g
w tym nasycony 0g
Węglowodany 23g
w tym cukry 9g
w tym poliole 10g
Błonnik 1,2g
Białko 0g
Sól 0,02g
*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.
Dżem z kawałkami mango i jabłek 1kg Allnutrition - Zastosowanie
Apple & Mango in Jelly możesz wykorzystywać na wiele różnych sposobów. Jako dodatek do gofrów i naleśników, lodów, bitej śmietany, mas cukierniczych, pierogów, makaronu, ryżu. Wszystkie owoce przed obróbką były świeże i starannie wyselekcjonowane.
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze od 2°C do 25°C. Po otwarciu przechowywać w lodówce w temperaturze od 2°C do 10°C. Zużyć w ciągu 14 dni.
Dżem z kawałkami mango i jabłek 1kg Allnutrition - Opis produktu
ALLNUTRITION Apple&Mango in Jelly to przepyszny smak jabłek i mango w delikatnym żelu, tzw. frużelinie. Konsystencja frużeliny przypomina nieco kisiel, zawiera kawałki owoców, których jest aż 80%. Produkt nie zawiera dodatku cukru, jest słodzony erytrytolem.
Jabłka to owoce niskokaloryczne, które wspomagają kuracje odchudzające – jedno jabłko to tylko 55 kalorii. Owoce zawierają m.in. witaminę C, błonnik, potas i żelazo. Jabłka mają małą zawartość kalorii, tłuszczu i sodu, a wysoka błonnika. Błonnik zawarty w jabłkach pomaga regulować poziom cholesterolu, cukru we krwi, obniża ciśnienie tętnicze krwi i poprawia perystaltykę jelit. Błonnik zmniejsza też uczucie głodu. Pektyny obecne w jabłku wiążą wodę i dzięki temu wydłużają uczucie sytości.
Mango jest dobrym źródłem witamin i minerałów, a także węglowodanów, zapewniających nam solidny zastrzyk energii. Zestaw witamin w mango obejmuje witaminę C, A, E, K oraz niektóre witaminy z grupy B. Wartościowe składniki uzupełniają zawarte w nim antyoksydanty. Wspiera też zdrowie i pozytywnie wpływa na wygląd.