Drożdże suszone 125g SAF INSTANT
Drożdże suszone 125g SAF INSTANT
Produkt niedostępny
Drożdże suszone - skład
KRAJ POCHODZENIA | MARKA |
---|---|
Francja | - brak - |
Skład: drożdże piekarskie suszone (Saccharomyces cerevisiae), emulgator: monostearynian sorbitolu E491
*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.
Drożdże suszone - Zastosowanie
Drożdże Saf-instant czerwone zostały stworzone z myślą o uniwersalnym zastosowaniu. Dobrze sprawdzają się do wypieków słodkich, ale możesz je wykorzystać również do tych wytrawnych. Te drożdże piekarskie prowadzą do szybkiej fermentacji ciasta, przez co wyroby dobrze rosną i nie opadają w trakcie pieczenia.
Przygotowując wypieki wymieszaj suche drożdże z mąką lub dodaj ciasta, najlepiej wymaganą ilość rozpuszczoną w małej ilości ciepłej wody.
Drożdże w formie suchej są tak samo efektywne, a przy okazji potrzeba ich około 3-4 razy mniej niż drożdży świeżych. Są też łatwiejsze w przechowywaniu.
Dozowanie: 1 kg drożdży na 100 kg mąki
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Drożdże suszone - Opis produktu
Jeżeli chcesz w swojej kuchni tworzyć iście paryskie wypieki, wybierz do tego celu drożdże Saf-instant czerwone. Marka Lesaffre od wielu lat zajmuje się ich przygotowaniem, dbając o jak najlepszą jakość produktu końcowego. Ten typ drożdży sprzyja szybkiej fermentacji ciasta, bo zawiera aktywne szczepy drożdży w formie suszonej. Drożdże suche do chleba oraz wszelkiego rodzaju innych wypieków, np. bułek, chałek, drożdżówek, rogalików.
Drożdże Saf-instant czerwone zostały stworzone z myślą o uniwersalnym zastosowaniu. Dobrze sprawdzają się do wypieków słodkich, ale możesz je wykorzystać również do tych wytrawnych. Te drożdże piekarskie prowadzą do szybkiej fermentacji ciasta, przez co wyroby dobrze rosną i nie opadają w trakcie pieczenia.