Olej z baobabu 50ml - VIVIO

PRODUCENTVIVIO
DARMOWA DOSTAWA od 299zł
PUNKTY ZA ZAKUP
sprawdź szczegóły
1 pkt

15,00 zł

RABAT - 25%

19,90 zł

-25

Do koszyka

W magazynie

30 dni na zwrot

Olej z baobabu 50ml Vivio Wartości odżywcze

SKŁAD: olej z baobabu zimnotłoczony


*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.


Olej z baobabu 50ml Vivio Zastosowanie

Zaleca się stosowanie oleju z baobabu w celach kosmetycznych po przeprowadzeniu próby uczuleniowej. W tym celu nanieść na oczyszczoną skórę rozcieńczony olejek. Jeśli w ciągu 24 godzin nie nastąpi reakcja uczuleniowa, możesz wprowadzić produkt do użytku.

Bogaty w jednonienasycone kwasy tłuszczowe, idealnie sprawdza się w pielęgnacji włosów. Nadaje im połysk, wygładza i chroni przed czynnikami zewnętrznymi oraz utratą wody. Doskonały do skóry wymagającej ujędrnienia, z oznakami starzenia się. Pomocny w walce z rozstępami i cellulitem.

Propozycje użycia olejku z baobabu:

  • Nałóż większą ilość oleju na nieumyte suche lub zwilżone włosy. Pozostaw na min. 30 minut, a następnie umyj szamponem jak zwykle.
  • Nałóż niewielką ilość oleju (1-2 krople) na końcówki umytych, wilgotnych jeszcze włosów.
  • Nałóż niewielką ilość oleju na skórę twarzy lub ciała i wmasuj okrężnymi ruchami.

 

WARUNKI PRZECHOWYWANIA

Olej należy przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu. Przechowywany w niskiej temperaturze może mętnieć i tężeć. Jest to zjawisko naturalne i nie wpływa na jakość produktu.

 


Olej z baobabu 50ml Vivio Opis

Baobaby to afrykańskie drzewa, których wiek szacuje się na 4-5 tysięcy lat. Są postawne, odporne na działanie mocnego słońca i wiatru. Cechą charakterystyczną baobabu, drzewa występującego w Afryce, Australii, Arabii Saudyjskiej oraz na Madagaskarze, jest duży zgrubiały pień, którego średnica osiąga od 7-11 m oraz wysokość od 5-25 m. Drzewo posiada także owoce o podłużnym kształcie, posiadające ok. 20-30cm długości i 10 cm średnicy. W swoich pniach magazynują tysiące litrów wody. Co idealnie obrazuje działanie oleju z ich nasion. Zamyka on wodę w Twojej skórze, chroniąc przed jej utratą. W ten sam sposób działa na włosy i ich łuski.

Z nasion baobabu wytwarzany jest olej przeznaczony do stosowania w kosmetyce, a w krajach afrykańskich również w sztuce kulinarnej.

Olej z baobabu - skład chemiczny

W składzie oleju znajdziemy naturalne witaminy :

  • witaminę A, która wspomaga naturalne procesy fizjologiczne w skórze;
  • witaminę D o działaniu immunomodulującym i pośrednio przeciwbakteryjnym;
  • witaminę E, która przyspiesza regenerację skóry i spowalnia proces starzenia się;
  • witaminę F, która działa immunostymulująco na skórę i cały organizm.

Pozostałe substancje aktywne zawarte w oleju to: nienasycone i nasycone kwasy tłuszczowe: (linolowy, palmitynowy, stearynowy, oleinowy), fitosterole, fosfolipidy, minerały.

Olej z baobabu - do czego stosować

Olej z baobabu można stosować do włosów, skóry i paznokci:

  • włosy: do olejowania lub w formie wcierki,
  • twarz: do olejowania bardzo suchej skóry twarzy lub jako dodatek do maseczek i kremów,
  • ciało: do wykonania masażu i odbudowy płaszcza lipidowego skóry, np. po szczotkowaniu czy zabiegach kosmetycznych,
  • paznokcie: do wcierania w płytkę paznokcia i skórki.

Olej z baobabu - jak go stosować

Olej znakomicie zabezpiecza skórę przed niekorzystnymi wpływami środowiska zewnętrznego (naturalnego - mrozy, jak i sztucznego - klimatyzacja, przesuszone powietrze), łagodzi skutki zbyt intensywnych kąpieli słonecznych. Może być stosowany jako uzupełnienie w leczeniu egzem czy łuszczyc.



Olej z baobabu 50ml Vivio Opinie o produkcie: Olej z baobabu 50ml Vivio


Klienci, którzy wybrali ten produkt zamówili również