info@cosdlazdrowia.pl

+48 530 044 043
+48 537 801 951

Kontakt

sprawdź promocje

12X Mus owocowy-Jabłko/Banan/Truskawka 100g - Dawtona

Mus owocowy-Jabłko/Banan/Truskawka 100g Dawtona

12X Mus owocowy-Jabłko/Banan/Truskawka 100g - Dawtona

29,99 zł
Zaoszczędź i zdobądź: 2 pkt w klubie cosdlazdrowia.pl

Produkt niedostępny


darmowa dostawa od 179zł
wysyłka 24h - 48h
gwarancja jakości
zwrot towaru do 90 dni
certyfikat bezpieczeństwa HACCP

Drugie śniadanie Dawtona truskawka jabłko banan - skład

MARKA
Dawtona

jabłka (70%), maliny (10%), jagody (10%), banany (10%)

 

WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100g:

wartość energetyczna: 55 kcal

tłuszcz: 0 g

węglowodany: 12 g

witamina C: 30 mg

 

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Przed otwarciem należy upewnić się czy opakowanie nie jest uszkodzone. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 48 godzin.


*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.

Drugie śniadanie Dawtona truskawka jabłko banan - Opis produktu

  • 100% natury
  • mus owocowy-warzywny z marchwią, mango i jabłkiem
  • wzbogacony witaminą C
  • bez dodatku cukru
  • bez dodatku mleka
  • bez barwników i aromatów
  • bez zagęstników
  • wygodny korek "niedławek"

 

Jabłka to bogate źródło witamin ( w tym witaminy C, K i E) oraz składników mineralnych, tj. wapń, żelazo, fosfor czy cynk. W ich składzie znajdziemy także wysoką zawartość błonnika pokarmowego, który reguluje pracę jelit, chroni przez zaparciami i obniża poziom cukru we krwi.

 

Truskawki to owoce o licznych właściwościach zdrowotnych i wysokiej wartości odżywczej przy niedużym udziale kalorii. W ich składzie znajdziemy wysoką zawartość witamin, zwłaszcza witaminy C, a także znaczące ilości kwasu elagowego o silnych właściwościach utleniających i wzmacniających układ odpornościowy. Truskawki to także bogate źródło flawonoidów - związki te pomagają obniżyć poziom cholesterolu oraz poprawiają pracę układu sercowo-naczyniowego. Dużą zaletą truskawek jest także ich niski indeks glikemiczny, dlatego ich smakiem mogą cieszyć się także osoby cierpiące na insulinooporność i cukrzycę.

Opinie klientów