letnia wyprzedaż

Aquafaba 30g Vitko

PRODUCENTVitko
WEGETARIAŃSKI
WEGAŃSKI
DARMOWA DOSTAWA od 299zł
PUNKTY ZA ZAKUP
sprawdź szczegóły
1 pkt

15,21 zł

RABAT - 15%

17,90 zł

-15

Do koszyka

W magazynie

30 dni na zwrot

Aquafaba 30g Vitko Wartości odżywcze

SKŁAD: liofilizowany wyciąg z roślin strączkowych (ciecierzyca)


*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.


Aquafaba 30g Vitko Zastosowanie

Produkt zastępujący jajka i białko mleka w wypiekach, ciastach, sosach, kremach, beza, lodach itp.

SPOSÓB UŻYCIA: Odtłuść narzędzia kuchenne. Dodaj 10 g produktu do 150 g przegotowanej wody (50-60С˚). Wymieszaj i przykryj pokrywką. Odczekaj 2-3 minuty. Produkt jest gotowy do użycia.

 

WARUNKI PRZECHOWYWANIA

Przechowywać w temperaturze nie większej niż 25 stopni Celsjusza i wilgotności względnej nie większej niż 80%.

 


Aquafaba 30g Vitko Opis

Zastosowanie pianki z grochu włoskiego czyli ciecierzycy w deserach zwróciło uwagę miłośników wegańskiego jedzenia. Odkryto bowiem, że płyn z grochu włoskiego może całkowicie zastąpić białko jajek bez konieczności stosowania stabilizatorów. Białko z nasion strączkowych da ubić się na sztywno tak samo jak białko jaja kurzego. Aquafaba zastąpi jajko w przygotowanych posiłkach i deserach. Można z niej przygotować wegańskie musy oraz bezę.

Produkt zastępujący jajka i białko mleka w wypiekach, ciastach, sosach, kremach, beza, lodach itp. Odpowiedni dla: wegan i wegetarian, osób uczulonych na jajka oraz prowadzące zdrowy tryb życia.

Metoda liofilizacji jest od dawna znana i szeroko stosowana w przemyśle spożywczym. W tej metodzie produkt do suszenia jest najpierw zamrożony zgodnie z technologią, a następnie umieszczany w komorze próżniowej, z której usuwa się wodę. Odkurzanie pozwala niemal całkowicie usunąć wodę z produktów, a zamrożenie zachowuje niezmienne bezpieczeństwo komponentów. Liofilizacja pozwala na uzyskanie suchych produktów bez utraty ich strukturalnej integralności i wartości biologicznej. Dzięki tej metodzie przetwarzania białka nie tracą swoich wartości. Po dodaniu wody struktura produktu w ciągu 2-3 minut odzyskuje swoje pierwotne właściwości.



Aquafaba 30g Vitko Opinie o produkcie: Aquafaba 30g Vitko