Cukierki z karobem i ksylitolem - PIĘĆ PRZEMIAN
Cukierki z karobem i ksylitolem - PIĘĆ PRZEMIAN
Cuksy z karobem - skład
MARKA | DATA WAŻNOŚCI |
---|---|
PIĘĆ PRZEMIAN | 2025-12-15 |
Ksylitol – 92%, karob (mączka chleba świętojańskiego)- 5%, inulina, (błonnik cykorii) – 3%.
*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.
Cuksy z karobem - Zastosowanie
Jako substytut słodyczy.
Cuksy z karobem - Opis produktu
Cukierki z ksylitolu o smaku karobu. Wyprodukowane z naturalnych składników.
Ksylitol jest zdrowym zamiennikiem cukru. W smaku i wyglądzie przypomina cukier, stosowany powszechnie w kuchni, jednak posiada mniej kalorii. Często jest składnikiem gumy do żucia, cukierków, miętówek, żywności dla cukrzyków i produktów do higieny jamy ustnej. W porównaniu do cukru zawiera 40% mniej kalorii: w 1 gramie cukru znajdują się 4 kalorie, a w 1 gramie ksylitolu 2,4 kalorie.
Ksylitol ma niski indeks glikemiczny, a jego jedzenie nie powoduje skoków poziomu cukru i insuliny we krwi.