Budyń o smaku czekoladowym 40g - Celiko

Budyń o smaku czekoladowym 40g - Celiko
☆ Dla wegan
☆ Bez glutenu
☆ Bez dodatku cukru
budyń o smaku czekoladowym - skład
MARKA | DATA WAŻNOŚCI |
---|---|
Celiko | 2025-12-31 |
Składniki: skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu (9%),aromat.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Wartości odżywcze:
Wartość odżywcza | W 100 g budyniu w proszku | W 1 porcji (150 g) gotowego budyniu przyrządzonego wg przepisu na mleku 2% |
Wartość energetyczna: | 1392 kJ / 333 kcal | 568 kJ / 136 kcal |
Tłuszcz: | 1,1 g | 2,6 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 0,6 g | 1,7 g |
Węglowodany: | 78,6 g | 23,7 g |
w tym cukry: | 0,2 g | 15,9 g |
Białko: | 2,2 g | 4,1 g |
Sól: | 0,06 g | 0,13 g |
Opakowanie wystarcza na przygotowanie 4 porcji budyniu po ok. 150 g.
*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.
budyń o smaku czekoladowym - Zastosowanie
Sposób przygotowania:
1) Z 0,5 l zimnego mleka lub napoju roślinnego odlać 1/2 szklanki, wsypać zawartość opakowania i dobrze rozmieszać.
2) Do reszty mleka lub napoju roślinnego dodać 2 łyżki cukru (ok. 40 g) i zagotować. Do gotującego się mleka lub napoju roślinnego wlać rozprowadzony proszek, ciągle mieszając gotować jeszcze przez chwilę.
3) Do uprzednio wypłukanych zimną wodą salaterek wlać gotowy budyń i pozostawić do stężenia.
Informacje dodatkowe
Sprzedawane produkty mogą różnic się kolorem, fakturą, wielkością i smakiem z uwagi na ich naturalne pochodzenie.
Produkt może zawierać: gluten, orzeszki arachidowe, orzechy, nasiona sezamu i produkty pochodne. Jest to spowodowane faktem, że na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty zawierające te alergeny.
Wartości odżywcze podane w tabeli mogą nieznacznie różnić się w zależności od partii. Strona jest na bieżąco aktualizowana, jednak zdarza się, że posiadamy na stanie kilka partii produktu.