info@cosdlazdrowia.pl
+48 530 044 043, +48 537 801 951

Wartości odżywcze
cukier, skrobia kukurydziana, proszek kakaowy o obniżonej zawartości tłuszczu (10%), syrop glukozowy, mąka ryżowa, substancja zagęszczająca (guma guar), sól, aromat naturalny, substancje spulchniające (wodorowęglan sodu, difosforan disodowy) Może zawierać soję, mleko, jaja.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g:
wartość energetyczna: 1639kJ/390kcal
tłuszcz: 16,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,1 g
węglowodany: 53,4 g
w tym cukry: 37 g
błonnik: 2,4 g
białko: 4,8 g
sól: 0,75 g
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.
Zastosowanie
Sposób przygotowania:
- 2 jajka
- 60 ml oleju roślinnego (ok. 6 łyżek)
- 60 ml wody (ok. 6 łyżek)
1. Rozgrzej piekarnik do temp. 180°C. Mieszankę do pieczenia brownie wsyp do miski, dodaj
jajka, olej i wodę, a następnie wymieszaj mikserem na średnich obrotach przez ok. 2-3 minuty
do uzyskania jednolitej konsystencji.
2. Ciasto przełóż do formy wysmarowanej tłuszczem (20x20 cm lub 16x25 cm) i wstaw do
rozgrzanego piekarnika. Opcjonalnie do gotowej masy możesz dodać bakalie lub orzechy
według uznania.
3. Ciasto piecz na środkowym poziomie piekarnika ok. 30-35 minut (bez termoobiegu). Piecz
zgodnie z instrukcją. Po upieczeniu wyjmij z piekarnika i pozostaw do wystudzenia.
Opis
- mieszanka do wypieku domowego bezglutenowego brownie
- czekoladowy smak i wilgotne wnętrze
PRODUCENT | Incola |
---|---|
KRAJ POCHODZENIA | Polska |
WEGETARIAŃSKI | |
WEGAŃSKI | |
DARMOWA DOSTAWA | od 199zł |
PUNKTY ZA ZAKUP sprawdź szczegóły | 1 pkt |