BOX 20X Baton RAW FIT Anka Dziedzic MIGDAŁOWY 30g - Food Lab
BOX 20X Baton RAW FIT Anka Dziedzic MIGDAŁOWY 30g - Food Lab
Produkt niedostępny
- skład
KRAJ POCHODZENIA | MARKA |
---|---|
Macedonia Północna | Food Lab |
72% daktyle, 8% migdały, płatki owsiane, 6% nasiona Chia, 3% kakao w proszku
Produkt może zawierać: gluten oraz śladowe ilości innych orzechów.
Wartość odżywcza | W 100g produktu | w jednej porcji 30 g produktu |
---|---|---|
Wartość energetyczna /energia/ | 1723,7 kJ /410,4 kcal | 518 kJ / 123 kcal |
Tłuszcz | 2 g | 3,12 g |
W tym | ||
Kwasy tłuszczowe nasycone (kwasy nasycone) | 4,24 g | 0,6 g |
Węglowodany | 69,2 g | 21 g |
W tym | ||
Cukry | 44 g | 13,2 g |
Błonnik | 8,4 g | 2,5 g |
Białko | 5,8 g | 1,7 g |
Sól | 0,5 g | 0,2 g |
„Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/2 000 kcal)”.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w temperaturze 15 – 20 ºC.
*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.
- Zastosowanie
Idealne dla osób, które prowadzą zdrowy i aktywny tryb życia i potrzebują szybkiego, a jednocześnie zdrowego i pysznego źródła energii. Świetnie skomponowane naturalne składniki zaspokoją głód i jednocześnie dodają energii do działania, a co więcej mają pozytywne działanie na funkcjonowanie całego organizmu.
Nadwaga, otyłość i towarzyszące często im alergie pokarmowe dotykające coraz większą liczbę dzieci sprawiają, że szczególną uwagę zaczynamy przykładać do produktów, które im na co dzień podajemy. Skutecznym rozwiązaniem tego problemu jest zastąpienie niezdrowych słodyczy naturalnymi przekąskami produkowanymi na bazie orzechów, owoców czy nasion. Proste, naturalne składy batonów to gwarancja na zapewnienie dziecku odpowiedniej ilości składników odżywczych niezbędnych do prawidłowego rozwoju i funkcjonowania młodego organizmu i jednocześnie ograniczenie ryzyka rozwoju wielu poważnych schorzeń, jak nadwaga, otyłość czy cukrzyca. To idealna przekąska dla dziecka do szkoły na drugie śniadanie czy na wycieczkę.
Baton dostarczy nam niewiele ponad 120 kalorii, jednocześnie dzięki sporej ilości błonnika i białka da nam uczucie sytości i pomoże przetrwać napad głodu bez wyrzutów sumienia, co ma istotne znaczenie dla osób odchudzających się i będących na diecie redukcyjnej.
Ważnym elementem składu batonów jest to, że nie zawierają dodatkowych cukrów, czy sztucznych słodzików, a mimo to mają słodki smak dzięki odpowiedniej ilości daktyli, które również nadają idealną konsystencję i “sklejają” wszystkie składniki. Baton nie zawiera sztucznych aromatów i wzmacniaczy smaku, a naturalne i idealnie dobrane składniki powodują, że spełni oczekiwania nawet tych najbardziej wybrednych smakoszy zdrowych słodyczy.
- Opis produktu
- w 100% naturalne
- przygotowane z najwyższej jakości składników
- O świetnej, wilgotnej konsystencji poprzez idealne połączenie orzechów, nasion i kakao
- starannie skomponowane pod względem smaku i wartości odżywczych
- bogate źródło cennego dla zdrowia błonnika pokarmowego
- doskonałe jako uzupełnienie codziennej, zbilansowanej diety
- bez dodatku cukru i substancji słodzących
- bez konserwantów, barwników i substancji zbrylających
Daktyle to bogate źródło witaminy A oraz witamin z grupy B a także składników mineralnych, tj. wapń, magnez, potas, żelazo, sód czy cynk. Dodatkowo są one bogatym źródłem dostarczających energii cukrów prostych i z tego względu są szczególnie polecane sportowcom i osobom o zwiększonym wydatku energetycznym.
Migdały charakteryzują się wysoką zawartością witaminy B2, witaminy E i błonnika pokarmowego. Są także źródłem niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych (NNKT) i pierwiastków mineralnych (w szczególności potasu). Przypisuje się im właściwości zmniejszające ryzyko rozwoju chorób serca a także wspomagające pracę mózgu i poprawiające koncentrację.
Płatki owsiane to świetne źródło błonnika - składnika niezbędnego w prawidłowej pracy układu pokarmowego, a obecne w nich beta-glukany przyczyniają się do obniżenia poziomu cholesterolu we krwi i regulują gospodarkę cukrową.
Nasiona chia są bogate w duże ilości naturalnych kwasów Omega 3. Stanowią one także źródło żelaza, magnezu, fosforu i cynku. Dodatkowo nasiona chia wchłaniają i zatrzymują wodę, pęcznieją w żołądku, co w efekcie skutkuje zapewnieniem długotrwałego uczucia sytości.
Kakao charakteryzuje się duża zawartością antyoksydantów - związków neutralizujących działanie wolnych rodników. To również spora pula minerałów, które wspierają pracę układu nerwowego poprawiając pamięć i koncentrację.