
Produkt niedostępny
MARKA |
---|
Solida Food |
- Skład
nasiona soi ekologicznej, woda
*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.
- Zastosowanie
Tofu przed spożyciem należy odsączyć z zalewy i pokroić w plastry lub kostkę. Doskonale komponuje się z wszelkiego rodzaju kaszami, zupami czy daniami zapiekanymi
- Materiały video
- Opis produktu
- wędzone tofu z soi ekologicznej
- objęte certyfikatem PL-EKO-07
- źródło cennego białka i aminokwasów
- posiada przyjemny, lekko słony smak
- doskonale komponuje się z wszelkiego rodzaju kaszami, zupami czy daniami zapiekanymi
Tofu to pochodzący z Chin rodzaj sprasowanego twarogu otrzymywanego z mleka sojowego. Charakteryzuje się wysoką zawartością białka i w związku z tym stanowi ważny składnik diety wegańskiej i wegetariańskiej. W jego składzie znajdziemy także spore ilości fosforu i wapnia a także fitoestrogeny - związki o działaniu zbliżonym do żeńskich hormonów płciowych, którym przypisuje się działanie łagodzące objawy menopauzy a także obniżające ciśnienie tętnicze oraz poziom cholesterolu we krwi.