BIO Sos sojowy TAMARI mocny bezgl. 250ml - Lima
BIO Sos sojowy TAMARI mocny bezgl. 250ml - Lima
Produkt niedostępny
BIO Sos sojowy - skład
MARKA |
---|
Lima |
Skład: soja (certyfikowany składnik ekologiczny), aspergillus oryzae (certyfikowany składnik ekologiczny), sól morska, woda, alkohol.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100g
Wartość energetyczna – 346kJ / 82kcal;
Tłuszcz – 0g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0g;
Węglowodany – 5,8g, w tym cukry: 1,7g;
Białko – 10g;
Błonnik – 0,9g;
Sól – 13g.
*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.
BIO Sos sojowy - Zastosowanie
Bio Sos sojowy TAMARI posiada wyrazisty smak, dlatego też doskonale sprawdza się podczas przyrządzania dań orientalnych. Niniejszy produkt idealnie poskreśla smak duszonych ryb, pieczonego tofu oraz mięs. Sos sojowy w łatwy sposób wzmacnia smak sosów do sałatek i makaronów, a ponadto smażonych warzyw. Charakterystyczny smak sosu stworzonego na bazie soi najlepiej łączy się z winem ryżowym, czosnkiem, imbirem, pieprzem, gorczycą, a także z octem.
Warunki przechowywania: BIO Sos sojowy TAMARI należy przechowywać w chłodnym i suchym miejscu, z dala od bezpośredniego wpływu promieni słonecznych.
BIO Sos sojowy - Opis produktu
Soja to wyjątkowa roślina strączkowa, bez której trudno jest nam wyobrazić sobie kuchnię wegańską i wegetariańską. Przygotowywany z niej sos odznacza się wyjątkowym smakiem, który charakterystyczny jest dla kuchni dalekiego wschodu. Produkt przygotowany przez markę LIMA odznacza się intensywnym aromatem, który sprawia, iż każde z przyrządzanych dań w zaledwie kilka chwil może nabrać orientalnego charakteru.
BIO Sos sojowy dostępny w naszym sklepie został stworzony z ekologicznych składników. Oznacza to, że charakteryzuje się najwyższą jakością oraz stopniem bezpieczeństwa dla naszego zdrowia. Co ważne, niniejszy produkt jest bezglutenowy, dlatego też bez przeszkód może spożywany być przez osoby zmagające się z problemem celiakii. Przed nadmiernym stosowaniem niniejszego produktu powinny jednak wzbraniać się osoby z nadciśnieniem tętniczym.