BIO Napój orkiszowy 1000ml - NATUMI

PRODUCENTNATUMI
KRAJ POCHODZENIANiemcy
WEGETARIAŃSKI
WEGAŃSKI
CERTYFIKAT BIO
DARMOWA DOSTAWA od 299zł

9,14 zł

RABAT - 3%

9,45 zł

-3

Do koszyka

W magazynie

30 dni na zwrot

Wartości odżywcze

woda, orkisz* (17%), olej słonecznikowy*, sól morska

*składniki ekologiczne

Pochodzenie składników: Rolnictwo UE

WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 ml produktu:

wartość energetyczna: 190 kJ/45 kcal

tłuszcz: 1,0 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1g

w tym kwasy tłuszczowe jednonienasycone: 0,3 g

w tym kwasy tłuszczowe wielonienasycone: 0,5 g

węglowodany: 8,7 g

w tym cukry: 6,7 g

błonnik: <0,5 g

białko: <0,5 g

sól: 0,13 g

Zawiera naturalnie występujące cukry.

Nie nadaje się dla niemowląt.

Wstrząsnąć przed spożyciem. Po otwarciu przechowywać 4 dni w warunkach chłodniczych.


*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.


Opis

  • naturalnie wolny od białek mleka i laktozy
  • delikatna naturalna słodycz
  • bez dodatku cukrów
  • niska zawartość tłuszczu
  • wyprodukowany z całego ziarna orkiszu
  • zawiera kwasy tłuszczowe nienasycone



Opinie o produkcie: BIO Napój orkiszowy 1000ml Natumi

przepisy /zastosowanie

Dietetyczny budyń kasztanowy

Dietetyczny budyń kasztanowy

Składniki:

- woda – ½ szklanki
- mleko orkiszowe – ½ szklanki
- mąka kasztanowa – 2 łyżki
- cynamon – ½ łyżeczki
- kakao naturalne – ½ łyżeczki
- ulubione bakalie (garść)

Przygotowanie:

Rozmieszaj dokładnie mleko orkiszowe, wodę i mąkę kasztanową, dodaj cynamon i kakao
Mieszankę zagotuj, cały czas mieszając, by nie doprowadzić do powstania grudek, zdejmij z palnika, gdy budyń zacznie gęstnieć
Przełóż budyń do miseczek, posyp ulubionymi bakaliami (rodzynki, orzechy, żurawina), podawaj na ciepło


Najchętniej czytane

Mleko krowie vs. mleko roślinne

Człowiek to jedyny ssak, który w okresie swej dorosłości spożywa mleko. Faktem jest, że mleko to bogate źródło pełnowartościowego białka i wapnia. Pomimo to w mleku zwierzęcym znajdują się również składniki, których większość ludzi nie przyswaja, czyli: laktoza – cukier mleczny, który wraz z wiekiem jest coraz gorzej trawiony przez ludzki organizm; z czasem człowiek […]

czytaj więcej...