
Wartości odżywcze
sok z buraków kiszonych*, czosnek*, sól
*certyfikowany składnik ekologiczny
WARTOŚCI ODŻYWCZE
Wartość odżywcza w 100g
Wartość energetyczna 37kJ/156kcal
Tłuszcz 0g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0g
Węglowodany 6,0g
w tym cukry 5,0g
Białko 0,5g
Błonnik/pektyna 0,2g
Sól 0,04g
*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.
Informacje dodatkowe
Sprzedawane produkty mogą różnic się kolorem, fakturą, wielkością i smakiem z uwagi na ich naturalne pochodzenie.
Produkt może zawierać: gluten, gorczycę, orzeszki arachidowe, orzechy, nasiona sezamu i produkty pochodne. Jest to spowodowane faktem, że na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty zawierające te alergeny.
Wartości odżywcze podane w tabeli mogą nieznacznie różnić się w zależności od partii. Strona jest na bieżąco aktualizowana, jednak zdarza się, że posiadamy na stanie kilka partii produktu.
Zastosowanie
Przed użyciem dobrze wstrząsnąć butelką.
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
UWAGI
Tłoczony, nie z koncentratu. Produkt pasteryzowany. Smak i konsystencja mogą nieznacznie różnić się w zależności od pory roku.
Występujący osad tworzą naturalne składniki buraków ekologicznych.
Opis
Kiszone buraki to prawdziwa bomba witaminowa. Są mniej kaloryczne niż ich surowe odpowiedniki i mają jeszcze więcej cennych dla zdrowia składników odżywczych. Są składnikiem zdrowej, zrównoważonej diety, szczególnie w okresie jesienno-zimowym.
Kiszone buraki oprócz niskiej kaloryczności, zawierają wysoką zawartość witaminy A, C, E, K, PP i witamin z grupy B, wysoką zawartość składników mineralnych (wapń, potas, magnez, żelazo i fosfor, krzem) oraz wysoka zawartość kwasu mlekowego.
Kiszone buraki pomagają w walce z anemią, wspomagają odchudzanie, regulują przemianę materii, odkwaszają organizm, są niezastąpione po kuracji antybiotykowej.
Picie soku z kiszonych buraków sprzyja polepszeniu zdrowia osób po zabiegach operacyjnych oraz pacjentów w trakcie i po chemioterapii.
Sok z kiszonego buraka ma silniejsze działanie przeciwzapalne i przeciwalergiczne niż sok ze świeżego buraka. Dzieje się tak dlatego, że w trakcie kiszenia wzrasta w buraku stężenie kwercetyny.
Sok tłoczony, nie z koncentratu.
PRODUCENT | BIO FOOD |
---|---|
KRAJ POCHODZENIA | Polska |
WEGETARIAŃSKI | |
WEGAŃSKI | |
DARMOWA DOSTAWA | od 299zł |
Informacje dodatkowe
Sprzedawane produkty mogą różnic się kolorem, fakturą, wielkością i smakiem z uwagi na ich naturalne pochodzenie.
Produkt może zawierać: gluten, gorczycę, orzeszki arachidowe, orzechy, nasiona sezamu i produkty pochodne. Jest to spowodowane faktem, że na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty zawierające te alergeny.
Wartości odżywcze podane w tabeli mogą nieznacznie różnić się w zależności od partii. Strona jest na bieżąco aktualizowana, jednak zdarza się, że posiadamy na stanie kilka partii produktu.