bio chleb kiełtyka
Dzień darmowej dostawy
Syrop z agawy przepisy, cena, opinie, zastosowanie
Syrop z agawy przepisy, cena, opinie, zastosowanie
Syrop z agawy przepisy, cena, opinie, zastosowanie
Syrop z agawy przepisy, cena, opinie, zastosowanie
Syrop z agawy przepisy, cena, opinie, zastosowanie

BIO Syrop z Agawy 1100G - VIBIO

PRODUCENTVIBIO
KRAJ POCHODZENIAMeksyk
WEGETARIAŃSKI
WEGAŃSKI
CERTYFIKAT BIO
DARMOWA DOSTAWA od 299zł
PUNKTY ZA ZAKUP
sprawdź szczegóły
3 pkt
POZOSTAŁE GRAMATURY650g

32,99 zł

Do koszyka

W magazynie

30 dni na zwrot

Opis

Agawa uprawiana jest od setek lat, głównie w Ameryce Południowej i Środkowej. Posiada mięsiste i grube liście, ułożone w rozetę, pokryte ostrymi kolcami.

Syrop z agawy może stanowić alternatywę dla cukru białego. W smaku jest delikatniejszy niż syrop klonowy i miód. Jest produktem naturalnym pochodzącym z upraw ekologicznych.

Syrop z agawy jest prawie 1,5 razy słodszy, niż zwykły cukier. Zawiera naturalne enzymy, składniki mineralne i witaminy oraz błonnik i inulinę. Jest źródłem naturalnego wapnia, magnezu, potasu i żelaza. 

Syrop z agawy to naturalny słodzik pochodzenia roślinnego, dlatego mogą sięgać po niego również weganie jako formę zamiennika miodu. Posiada niższy IG niż miód i ma szerokie zastosowanie kulinarne.

Syrop z agawy to naturalny słodzik pochodzenia roślinnego, dlatego mogą sięgać po niego również weganie jako formę zamiennika miodu. Posiada niższy IG niż miód i ma szerokie zastosowanie kulinarne.

Zastosowanie kulinarne:

  • zamiennik miodu
  • zamiennik cukru
  • słodzik do zimnych napojów
  • dodatek słodzący do deserów, ciast, wypieków

 

Skład / Wartości odżywcze

Składniki: Organiczny syrop z agawy (Agave Salmeana)

 

„Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej

(8 400 kJ/2 000 kcal)”.

Stosowanie

Syropu z agawy używa się najczęściej do ciast i deserów oraz jako słodzik do herbaty, kawy, napojów zarówno gorących jak i zimnych, oraz jako polewa do gofrów, naleśników i lodów. Przy wypieku ciast należy zwrócić uwagę na to, że syrop z agawy przyspiesza brązowienie ciasta, dlatego zalecane jest zmniejszenie temperatury pieczenia o 15-20*C.

 

Informacje dodatkowe

Sprzedawane produkty mogą różnic się kolorem, fakturą, wielkością i smakiem z uwagi na ich naturalne pochodzenie.

Na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty zawierające: gluten, orzechy, nasiona sezamu i produkty pochodne.

Wartości odżywcze podane w tabeli mogą nieznacznie różnić się w zależności od partii. Strona jest na bieżąco aktualizowana, jednak zdarza się, że posiadamy na stanie kilka partii produktu.


Film



Opinie o produkcie: BIO Syrop z Agawy 1100G

M
Monika
Zweryfikowany recenzent
5 star rating
01/09/16
Syro z Agawy
Review by Monika on1 Sep 2016 review stating Syro z Agawy
Polecam i to bardzo. Bardzo dobra jakość i cena.
S
Sena
Zweryfikowany recenzent
5 star rating
27/07/16
OK
Review by Sena on 27 Jul 2016 review stating OK
Również słytszałam wiele dobrego o tym produkcie, mam nadzieję, żesię sprawdzi
K
Krystian
Zweryfikowany recenzent
5 star rating
26/07/16
super
Review by Krystian on 26 Jul 2016 review stating super
Pyszny i zdrowy.
K
kara
Zweryfikowany recenzent
4 star rating
08/01/17
ok
Review by kara on8 Jan 2017 review stating ok
Jest ok, ale ma mocno palony smak
M
Marta
5 star rating
07/03/19
ok
Review by Marta on7 Mar 2019 review stating ok
Syrop z agawy dotarł do mnie wczoraj razem z resztą zamówienia. Od razu użyłam go do przygotowania domowej granoli. Smaczny, rzeczywiście słodszy od cukru. Jednak trzeba używać z głową, bo trzeba pamiętać, że nadal to słodzik, ma sporo kalorii i nie tylko same zalety.


Klienci, którzy wybrali ten produkt zamówili również