Dzień darmowej dostawy
Syrop z agawy przepisy, cena, opinie, zastosowanie
Syrop z agawy przepisy, cena, opinie, zastosowanie
Syrop z agawy przepisy, cena, opinie, zastosowanie
Syrop z agawy przepisy, cena, opinie, zastosowanie
Syrop z agawy przepisy, cena, opinie, zastosowanie

BIO Syrop z Agawy 1100G - VIBIO

PRODUCENTVIBIO
KRAJ POCHODZENIAMeksyk
WEGETARIAŃSKI
WEGAŃSKI
CERTYFIKAT BIO
DARMOWA DOSTAWA od 299zł
PUNKTY ZA ZAKUP
sprawdź szczegóły
2 pkt
POZOSTAŁE GRAMATURY650g

29,99 zł

RABAT - 9%

32,99 zł

-9

Do koszyka

W magazynie

30 dni na zwrot

Syrop z agawy Opis

Agawa uprawiana jest od setek lat, głównie w Ameryce Południowej i Środkowej. Posiada mięsiste i grube liście, ułożone w rozetę, pokryte ostrymi kolcami.

Syrop z agawy może stanowić alternatywę dla cukru białego. W smaku jest delikatniejszy niż syrop klonowy i miód. Jest produktem naturalnym pochodzącym z upraw ekologicznych.

Syrop z agawy jest prawie 1,5 razy słodszy, niż zwykły cukier. Zawiera naturalne enzymy, składniki mineralne i witaminy oraz błonnik i inulinę. Jest źródłem naturalnego wapnia, magnezu, potasu i żelaza. 

Syrop z agawy to naturalny słodzik pochodzenia roślinnego, dlatego mogą sięgać po niego również weganie jako formę zamiennika miodu. Posiada niższy IG niż miód i ma szerokie zastosowanie kulinarne.

Syrop z agawy to naturalny słodzik pochodzenia roślinnego, dlatego mogą sięgać po niego również weganie jako formę zamiennika miodu. Posiada niższy IG niż miód i ma szerokie zastosowanie kulinarne.

Zastosowanie kulinarne:

  • zamiennik miodu
  • zamiennik cukru
  • słodzik do zimnych napojów
  • dodatek słodzący do deserów, ciast, wypieków

 

syrop z agawy


Syrop z agawy Wartości odżywcze

Składniki: Organiczny syrop z agawy (Agave Salmeana)

 

„Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej

(8 400 kJ/2 000 kcal)”.


Syrop z agawy przepisy / Syrop z agawy zastosowanie

DOMOWE LODY OWOCOWE

DOMOWE LODY OWOCOWE

Składniki:
-170 g świeżych lub mrożonych wiśni/truskawek/borówek
-1 dojrzały banan
-1 łyżka syropu z agawy
-1 łyżka ksylitolu

Wszystkie składniki dokładnie zmiksuj. Powstałą masę przełóż do foremek na lody, wstaw na kilka godzin do zamrażarki i gotowe


KOKTAJL ENERGETYCZNY

KOKTAJL ENERGETYCZNY

Składniki:

- garść świeżej natki pietruszki
- sok z połowy grejpfruta
- 4 śliwki
- 5 g spiruliny w proszku lub 3 tabletki
- 1 łyżeczka białka z konopii
- 1 łyżka syropu z agawy
- 2 łyżeczki siemienia lnianego
- 250 ml wody

Wykonanie:
Wszystkie składniki zmiksuj za pomocą blendera. Wypij bezpośrednio po przygotowaniu.


CZEKOLADOWY MUS

CZEKOLADOWY MUS

Składniki:

- 1 miękkie awokado
- 20 g orzechów laskowych
- 2 łyżki kakao lub karobu
- 3 łyżki syropu z agawy
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- szczypta soli

Wykonanie:

Awokado obrać ze skórki, pokroić i skropić sokiem z cytryny. Orzechy zemleć. Wszystko razem zmiksować w blenderze na gładką masę. Przełożyć do szklanego pojemniczka i przechowywać w lodówce (kilka dni).


WEGE MAKOWIEC NA KRUCHYM CIEŚCIE

WEGE MAKOWIEC NA KRUCHYM CIEŚCIE

Składniki na ciasto:

  • 150 gramów bezglutenowej mąki owsianej;
  • 150 gramów mąki ryżowej;
  • Około 50 gramów mąki ziemniaczanej;
  • Pół łyżeczki sody oczyszczonej;
  • Około 100 mililitrów oleju pochodzenia roślinnego (np. oleju kokosowego);
  • 100 mililitrów syropu z agawy lub syropu klonowego.

Składniki na masę makową:

  • Około 500 gramów suchego, zmielonego maku;
  • 150 gramów posiekanej mieszanki studenckiej, lub innych bakalii;
  • Garści posiekanych orzechów włoskich;
  • Około 350 mililitrów wybranego mleka roślinnego (np. mleka sojowego lub kokosowego);
  • Skórki startej z jednej pomarańczy;
  • Około 200 mililitrów miodu spadziowego lub syropu z agawy;
  • Dwóch łyżeczek ekstraktu waniliowego.

Wykonanie:

Przygotuj blaszkę o wymiarach 20 na 30 cm i wyłóż ją specjalnym papierem do pieczenia;

Wszystkie składniki niezbędne do wyrobu ciasta wymieszaj w wysokiej misce, a następnie urabiaj ręcznie, aż do momentu, w którym uzyskasz jednolitą masę;

Połowę uzyskanego ciasta wyłóż na blaszce i dokładnie rozgnieć, na przykład przy pomocy szklanki. Następnie nakłuj ciasto widelcem i włóż na około 10-12 minut do piekarnika rozgrzanego do temperatury 190oC;

Teraz, wymienione wyżej produkty niezbędne do wyrobu masy makowej wymieszaj w misce. Kiedy wszystkie składniki połączą się, ułóż je na upieczonym cieście;

Pokryj masę makową kawałkami pozostałego ciasta;

Włóż ciasto do piekarnika rozgrzanego do temperatury 190oC i piecz je przez około 25-30 minut.


PRZEKĄSKA Z MUSEM TRUSKAWKOWYM

PRZEKĄSKA Z MUSEM TRUSKAWKOWYM

Składniki:

- 1 szklanka jogurtu naturalnego
- 2 łyżki jagód goji
- 3 łyżki syropu z agawy
- 2 łyżki nasion chia
- 2 szklanki świeżych truskawek
- kilka łyżek chrupiącego musli lub granoli

Wykonanie:

Jogurt naturalny wymieszaj z nasionami chia i 2 łyżkami syropu z agawy. Truskawki zblenduj na gładki mus z dodatkiem 1 łyżki syropu z agawy. W pucharku lub słoiczku układaj warstwowo: musli/granola, połowa jogurtu z chia, jagody goji, druga połowa jogurtu z chia, musli/granola, mus truskawkowy. Odstaw do lodówki do schłodzenia. Deser możesz udekorować świeżymi owocami lub listkami mięty. 


CIASTECZKA Z BIAŁYM MAKIEM

CIASTECZKA Z BIAŁYM MAKIEM

Składniki:
– 2 szklanki mąki
– 1/2 szklanki cukru trzcinowego
– 1 łyżeczka proszku do pieczenia
– 3 łyżki mleka
– 200 g masła
– starte migdały do obtoczenia

 

Składniki na masę makową:

- Około 300 gramów suchego, zmielonego białego maku;
- Około 150 mililitrów wybranego mleka roślinnego (np. mleka sojowego lub kokosowego) -lub mniej jesli będzie za rzadkie
- Skórki startej z jednej pomarańczy;
- Około 200 mililitrów miodu spadziowego lub syropu z agawy;
- Dwóch łyżeczek ekstraktu waniliowego.

 

Wykonanie:

Do miski wsypać przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Dodać miękkie masło, cukier i mleko. Wyrobić ciasto. Na końcu dodać masę makową (wszystkie składniki masy mieszaj aż do połączenia się składników) i jeszcze raz krótko zagnieść ciasto. Podzielić je na pięć części. Z każdej części uformować wałek o grubości ok. 2-3 cm. Obtaczać w startych migdałach lub innych orzechach. Schłodzić w lodówce (przez ok. 1 godzinę). Po tym czasie pokroić wałki w plasterki o wielkości ok. 0,5 cm i ułożyć na blaszce, wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok. 12 minut w 180 stopniach.


Domowa nutella

Domowa nutella

Składniki:

- ok poł szklanki pasty laskowej
- niepełna szklanka mleka skondensowanego słodzonego
- 3/4 tabliczki gorzkiej czekolady
- 2 łyżki syropu z agawy

Wykonanie:

Mleko, czekoladę i syrop - podgrzewać w garnuszku aż do połączenia się składników. Jeszcze ciepły powstały syrop - połączyć z pastą laskową i zmiksować na gładką masę. Przełożyć do słoiczka i odstawić do stężenia.
Domowy krem czekoladowo-orzechowy możecie wykorzystywać do samrowanie pieczywa, a także jako nadzienie do muffinek czy innych ciasteczek.


Leczo wegańskie

Leczo wegańskie

Składniki:

- 1 papryka zielona;
- 1 papryka żółta
- 1 papryka czerwona;
- 1 cukinia;
- 1 cebula czerwona;
- 2 pomidory malinowe;
- Łyżeczka oliwy z oliwek;
- Garść pestek dyni;
- 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego;
- Łyżka syropu z agawy lub miodu;
- Szczypta lubczyku;
- Szczypta pieprzu;
- 2 łyżeczki papryki chili mielonej

Wykonanie:

Paprykę dokładnie opłucz i pokrój w paski;
Cebulkę pokrój w cienkie pióra i podsmaż razem z papryką na patelni, dodając niewielką ilość oliwy z oliwek oraz dwie łyżeczki papryki ostrej w proszku;
Po upływie 5 minut, dodaj na patelnię pokrojoną w kostkę cukinię;
Koncentrat pomidorowy wymieszaj z miodem, lubczykiem oraz szczyptą pieprzu;
Pomidory pokrój w kostkę i dodaj do leczo;
Na koniec do leczo dodaj przecier z przyprawami oraz pestki dyni;
Całość smaż na małym ogniu przez około 5 minut.


Syrop z agawy Zastosowanie

Syropu z agawy używa się najczęściej do ciast i deserów oraz jako słodzik do herbaty, kawy, napojów zarówno gorących jak i zimnych, oraz jako polewa do gofrów, naleśników i lodów. Przy wypieku ciast należy zwrócić uwagę na to, że syrop z agawy przyspiesza brązowienie ciasta, dlatego zalecane jest zmniejszenie temperatury pieczenia o 15-20*C.

 


Informacje dodatkowe

Sprzedawane produkty mogą różnic się kolorem, fakturą, wielkością i smakiem z uwagi na ich naturalne pochodzenie.

Na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty zawierające: gluten, orzechy, nasiona sezamu i produkty pochodne.

Wartości odżywcze podane w tabeli mogą nieznacznie różnić się w zależności od partii. Strona jest na bieżąco aktualizowana, jednak zdarza się, że posiadamy na stanie kilka partii produktu.


Syrop z agawy Film


Syrop z agawy Opinie o produkcie: BIO Syrop z Agawy 1100G

M
Monika
Zweryfikowany recenzent
5 star rating
01/09/16
Syro z Agawy
Review by Monika on1 Sep 2016 review stating Syro z Agawy
Polecam i to bardzo. Bardzo dobra jakość i cena.
S
Sena
Zweryfikowany recenzent
5 star rating
27/07/16
OK
Review by Sena on 27 Jul 2016 review stating OK
Również słytszałam wiele dobrego o tym produkcie, mam nadzieję, żesię sprawdzi
K
Krystian
Zweryfikowany recenzent
5 star rating
26/07/16
super
Review by Krystian on 26 Jul 2016 review stating super
Pyszny i zdrowy.
K
kara
Zweryfikowany recenzent
4 star rating
08/01/17
ok
Review by kara on8 Jan 2017 review stating ok
Jest ok, ale ma mocno palony smak
M
Marta
5 star rating
07/03/19
ok
Review by Marta on7 Mar 2019 review stating ok
Syrop z agawy dotarł do mnie wczoraj razem z resztą zamówienia. Od razu użyłam go do przygotowania domowej granoli. Smaczny, rzeczywiście słodszy od cukru. Jednak trzeba używać z głową, bo trzeba pamiętać, że nadal to słodzik, ma sporo kalorii i nie tylko same zalety.


Klienci, którzy wybrali ten produkt zamówili również