BIO Budyń czekoladowy 40g - AMYLON

PRODUCENTAMYLON
KRAJ POCHODZENIARepublika Czeska
WEGETARIAŃSKI
WEGAŃSKI
CERTYFIKAT BIO
DARMOWA DOSTAWA od 299zł

3,29 zł

RABAT - 10%

3,67 zł

-10

Do koszyka

W magazynie

30 dni na zwrot

Opis

  • produkt bezglutenowy
  • ekologiczny


Wartości odżywcze / Skład

BIO skrobia kukurydziana, 20% BIO kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu

Przechowywać w suchym miejscu. Chronić przed słońcem.

 

WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g produktu:

wartość energetyczna: 1405 kJ/ 331 kcal

tłuszcz: 2,3 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,3 g

węglowodany: 73 g

w tym cukry: <0,5 g

białko: 4,8 g

sól: 0,03 g


Zastosowanie

Budyń można przygotować przy użyciu różnych typów mleka (np. owczego, koziego) oraz napojów (np. sojowego, ryżowego).

Sposób przygotowania:

1. Z 1/2 litra mleka odlać 1/2 szklanki.

2. Do pozostałego mleka dodać 2 łyżki cukru (ok. 40 g) i pozostawić do zagotowania.

3. Do 1/2 szklanki mleka wsypać zawartość torebki i dobrze wymieszać.

4. Do gotującego się mleka wlać rozrobiony z mlekiem budyń, ciągle mieszając jeszcze przez chwilę do zgęstnienia. Gotowy budyń jest przeznaczony do szybkiego spożycia.



Opinie o produkcie: BIO Budyń czekoladowy 40g AMYLON