info@cosdlazdrowia.pl

+48 530 044 043
+48 537 801 951

KONTAKT

promocje

BIO Sezam biały niełuskany 1kg - BIO PLANET

(1)
BIO Sezam biały niełuskany 1kg BIO PLANET

BIO Sezam biały niełuskany 1kg - BIO PLANET

(1)

29,90 zł
Ilość punktów za zakup produktu: 2 pkt (sprawdź szczegóły)
  dostępne: 52 szt.
KRAJ POCHODZENIAMARKADATA WAŻNOŚCI
ParagwajBIO PLANET2024-09-30

BIO Sezam biały niełuskany - Skład

SKŁAD: sezam biały niełuskany* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

 

 

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g

Wartość energetyczna - 2456 kJ / 594 kcal

Tłuszcz - 50 g,

w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 7,0 g

Węglowodany - 12 g,

w tym cukry - 0,3 g

Białko - 18 g

Sól - 0,03 g

 


*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.

BIO Sezam biały niełuskany - Zastosowanie

Ekologiczny sezam biały niełuskany po uprażeniu może stanowić smaczny dodatek do sałatek, chleba i różnych dań. Może służyć również do domowego przygotowania tahiny - pasty sezamowej, doskonałej alternatywy dla masła bądź margaryny. Polecamy także w formie mielonej jako posypkę do kasz, ryżu, zup, czy warzyw gotowanych na parze. Nasiona sezamu powinny być mielone bezpośrednio przed spożyciem. Wcześniejsze namaczanie sezamu poprawia jego strawność.

 

 

 

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

 

BIO Sezam biały niełuskany - Opis produktu

Ekologiczny sezam biały niełuskany po uprażeniu może stanowić smaczny dodatek do sałatek, chleba i różnych dań. Może służyć również do domowego przygotowania tahiny - pasty sezamowej.

 

Polecamy także w formie mielonej jako posypkę do kasz, ryżu, zup, czy warzyw gotowanych na parze. Nasiona sezamu powinny być mielone bezpośrednio przed spożyciem. Wcześniejsze namaczanie sezamu poprawia jego strawność.

 

Nasiona sezamu są pełne witamin z grupy B oraz witaminy A i E. Sezam zawiera magnez, fosfor, wapń, żelazo i potas.