BIO Racuchy z mąką kokosową 210g - Zdrowo Namieszane
BIO Racuchy z mąką kokosową 210g - Zdrowo Namieszane
Produkt niedostępny
Racuchy z mąką kokosową Zdrowo Namieszane 210 g - skład
KRAJ POCHODZENIA | MARKA |
---|---|
Polska | Zdrowo Namieszane |
mąka kokosowa* (21%), mąka ryżowa pełnoziarnista*, skrobia z tapioki*, cukier kokosowy*, mąka gryczana*, len mielony*, bezglutenowy proszek do pieczenia* (skrobia kukurydziana*, substancje spulchniające (winiany potasu, węglan sodu))
*składniki pochodzące z upraw ekologicznych
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g (po przyrządzeniu):
wartość energetyczna: 818 kJ/195 kcal
tłuszcz: 6,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,5 g
węglowodany: 25 g
w tym cukry: 83 g
błonnik: 2,9 g
białko: 7,7 g
sól: 0,32 g
*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.
Racuchy z mąką kokosową Zdrowo Namieszane 210 g - Zastosowanie
Dodaj: 3 jajka, 200 ml mleka lub napoju roślinnego, 1 łyżkę oleju.
Przygotowanie:
1. Do miski wbij jajka i wymieszaj z mlekiem i olejem.
2. Wsyp zawartość opakowania i dokładnie wymieszaj rózgą kuchenną.
3. Odczekaj 5 minut - racuchy będą dzięki temu bardziej puszyste.
4. Nagrzej patelnię, ale nie za mocno - racuchy z mąką kokosową nie lubią zbyt wysokiej temperatury.
5. Ciasto nakładaj na suchą lub lekko natłuszczoną patelnię (1 łyżka=1 racuch).
6. Smaż ok. 2 minuty, aż pojawią się bąbelki i wtedy przewróć na drugą stronę.
7. Druga strona potrzebuje już tylko ok. 1 minutę.
Najlepiej przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Racuchy z mąką kokosową Zdrowo Namieszane 210 g - Opis produktu
- ekologiczna mieszanka do przygotowania racuchów
- bez mąki pszennej
- ilość porcji: ok. 14-15 racuchów