BIO Pomidory bez skóry 240g PELATI - ALCE NERO
BIO Pomidory bez skóry 240g PELATI - ALCE NERO
Produkt niedostępny
BIO Pomidory bez skóry - skład
MARKA |
---|
ALCE NERO |
Skład: pomidory pelati - obrane (certyfikowany składnik ekologiczny), sok pomidorowy (certyfikowany składnik ekologiczny), regulator kwasowości – kwas cytrynowy.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100g
Wartość energetyczna – 88kJ / 21kcal;
Tłuszcz – 0,4g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0g;
Węglowodany – 2,9g, w tym cukry: 2,7g;
Białko – 1,1g;
Błonnik – 0,8g;
Sól – 0,04g.
*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.
BIO Pomidory bez skóry - Zastosowanie
BIO Pomidory bez skóry to doskonały produkt, który powinien się znaleźć w spiżarni wszystkich wielbicieli włoskiej kuchni. Zamknięte w puszce pomidory, zanurzone w delikatnym soku pomidorowym, świetnie sprawdzą się podczas przyrządzania licznych potraw, między innymi: sosów, past oraz zup. Pomidory bez skóry z łatwością można zblendować. Dzięki temu, że nie posiadają skórki, bez przeszkód mogą spożywane być nawet przez dzieci i osoby przestrzegające zaleceń diety lekkostrawnej.
Warunki przechowywania: BIO Pomidory bez skóry należy przechowywać w lodówce. Produkt należy spożyć w ciągu 3-4 dni od momentu otwarcia puszki.
BIO Pomidory bez skóry - Opis produktu
Pomidory to jedne z najchętniej spożywanych przez nas warzyw. Trudno wyobrazić sobie bez nich dania z makaronem, zapiekanki warzywnej, czy też pizzy. Niemniej jednak, w okresie jesienno-zimowym niejednokrotnie trudno jest nam znaleźć pełne smaku warzywa, dzięki którym bez trudu przygotujemy nasze ulubione danie. W takiej sytuacji, doskonałym rozwiązaniem okazują się BIO Pomidory bez skóry. Ich delikatny, lekko słodkawy smak pozwala nam przywołać wspomnienie lata. Niemniej jednak, walory smakowe to nie jedyne zalety niniejszego produktu. Warto bowiem pamiętać, że pomidory są doskonałym źródłem witaminy C, potasu, a także wartościowych przeciwutleniaczy, które chronią nasz organizm przed szkodliwym wpływem wolnych rodników.
Spożywanie BIO Pomidorów bez skóry zalecane jest osobom, które cenią sobie zdrowie i dobre samopoczucie. Dzięki bogatej zawartości witaminy C, niniejszy produkt może wzmacniać naszą odporność. Za sprawą potasu, pomidory wykazują działanie kardioprotekcyjne. Natomiast dzięki wysokiemu stężeniu likopenu (przeciwutleniacza charakterystycznego dla pomidorów), możliwe staje się ograniczenie ryzyka rozwoju chorób nowotworowych w przyszłości.