BIO Płatki owsiane błyskawiczne 600g BIO PLANET
BIO Płatki owsiane błyskawiczne 600g BIO PLANET
Produkt niedostępny
BIO Płatki owsiane błyskawiczne - skład
KRAJ POCHODZENIA | MARKA |
---|---|
Polska/Ukraina | - brak - |
Skład: płatki owsiane błyskawiczne* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1563 kJ / 371 kcal
Tłuszcz - 7,0 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 1,3 g
Węglowodany - 59 g, w tym cukry - 1,0 g
Białko - 13 g
Sól - 0,02 g
*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.
BIO Płatki owsiane błyskawiczne - Zastosowanie
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: płatki błyskawiczne nie wymagają gotowania. Wystarczy zalać je wrzątkiem, gorącym mlekiem lub bulionem.
Płatki owsiane to doskonała propozycja na codzienne śniadanie. Najlepiej smakują z dodatkiem jogurtu, mleka, napoju zbożowego oraz z orzechami i owocami. Płatki owsiane to również doskonały składnik pasztetów i kotlecików wegetariańskich.
Warunki przechowywania
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
BIO Płatki owsiane błyskawiczne - Opis produktu
Ekologiczne płatki owsiane błyskawiczne uzyskuje się z oczyszczonych i gniecionych ziaren owsa. Ziarno poddane zostanie dodatkowemu działaniu pary, która rozmiękcza i rozluźnia jego strukturę. Takie płatki przygotowuje się najszybciej, ponieważ szybko miękną i chłoną wodę. Wystarczy zalać je wrzątkiem lub gorącym mlekiem, by otrzymać owsiankę.
Osobom z problemami z przewodem pokarmowym zaleca się spożywanie płatków błyskawicznych, gdyż są one lekkostrawne. Są niezastąpione również wtedy kiedy nie mamy dostępu do kuchenki, możemy po prostu zalać je wrzątkiem i odczekać kilka minut. Osobom zdrowym zaleca się spożywanie płatków górskich lub zwykłych, ponieważ w procesie ich produkcji nie dochodzi do utraty witamin i minerałów.
Płatki owsiane to doskonała propozycja na codzienne śniadanie. Najlepiej smakują z dodatkiem jogurtu, napoju zbożowego oraz z owocami.