BIO Płatki kukurydziane bez GMO 400g - EKOHILLAR
BIO Płatki kukurydziane bez GMO 400g - EKOHILLAR
Produkt niedostępny
BIO Płatki kukurydziane bez GMO - skład
MARKA |
---|
EKOHILLAR |
Skład: Ekologiczne płatki kukurydziane bez GMO – 100%
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100ml
Wartość energetyczna – 1495kJ / 357 kcal;
Tłuszcze – 0,4g, w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,1g;
Węglowodany – 84,1, w tym cukry: 9,5g;
Błonnik – 3,3g;
Białko – 7,5g;
Woda – 3,7.
*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.
BIO Płatki kukurydziane bez GMO - Zastosowanie
BIO płatki kukurydziane bez GMO to nie tylko smaczny, ale także szybki sposób na zdrowe śniadanie. Niemniej jednak, niniejszy produkt możemy wykorzystać w naszej kuchni także na wiele inny sposobów. Płatki kukurydziane doskonale sprawdzą się w roli dodatku do jogurtu naturalnego w towarzystwie świeżych owoców. Ponadto, produkt ten doskonale uzupełni smak wypiekanych przez nas ciasteczek wielozbożowych. Co ciekawe, pokruszone BIO płatki kukurydziane bez GMO świetnie sprawdzą się także w roli chrupiącej panierki do mięs.
Płatki kukurydziane nie wymagają gotowania, można je spożywać bezpośrednio z opakowania. Najlepiej smakują w towarzystwie ciepłego mleka, kefiru lub maślanki.
Warunki przechowywania: BIO płatki kukurydziane bez GMO należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od bezpośredniego wpływu promieni słonecznych. Jeśli pragniesz zachować ich chrupkość na dłużej, zamknij je w szklanym pojemniku ze szczelnie zakręcaną pokrywką.
BIO Płatki kukurydziane bez GMO - Opis produktu
BIO płatki kukurydziane dostępne w naszym sklepie to produkt otrzymywany na skutek procesu ekstruzji ekologicznych ziaren kukurydzy. Proces ten polega na gotowaniu, a następnie mieleniu ziaren tego cennego warzywa. Później otrzymana papka przesiewana jest przez sito, dzięki czemu uzyskuje swój unikalny kształt. W dalszej kolejności, płatki są wypiekane, a tym samym stają się niezwykle chrupkie.
Niemniej jednak, BIO płatki kukurydziane to coś znacznie więcej niż smaczna przekąska. Warto wiedzieć, iż stanowią one wartościowe źródło witamin i minerałów, które wpływają na poprawę funkcjonowania organizmu człowieka. W płatkach kukurydzianych znajdziemy między innymi:
- Witaminy z grupy B – odpowiedzialne za wsparcie funkcjonowania układu nerwowego;
- Witaminę C oraz E – uznawane za jedne z najsilniejszych przeciwutleniaczy, przyczyniające się do zwalczania szkodliwego wpływu wolnych rodników na nasz organizm;
- Witaminę D – wspierającą naszą odporność oraz kondycję układu kostnego;
- Witaminę K – sprzyjającą prawidłowemu krzepnięciu krwi.
BIO płatki kukurydziane bez GMO dostępne w naszym sklepie to produkt najwyższej jakości, który pochodzi wyłącznie z certyfikowanych gospodarstw ekologicznych. Dzięki temu zyskujemy pewność, że wybrany przez nas produkt nie zawiera w swoim składzie zbędnych konserwantów ani polepszaczy smaku.