BIO Ocet cydrowy 300ml - Octim
BIO Ocet cydrowy 300ml - Octim
Produkt niedostępny
BIO Ocet cydrowy - skład
MARKA |
---|
Octim |
BIO Ocet cydrowy - Zastosowanie
Ocet do bezpośredniego spożycia. Należy rozcieńczyć w stosunku 1:1.
Polecany jako:
- składnik zimnych sosów, majonezów;
- do marynat, zalew konserwujących;
- używany do dań mięsnych;
- świetnie komponuje się z daniami z ryb;
- dodatek do sałatek.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Przed spożyciem wstrząsnąć.
BIO Ocet cydrowy - Opis produktu
Bio Ocet cydrowy 5% kwasowości z naturalnej fermentacji. Ocet jabłkowy bio otrzymywany jest naturalną drogą, biologicznej fermentacji octowej ekologicznego wina cydrowego. Ocet jest naturalnie mętny. Występujący osad na dnie butelki tworzą naturalne składniki ekologicznych jabłek. Produkt posiada charakterystyczny bursztynowy kolor i przyjemny, jabłkowy zapach. Ma kwaskowaty, świeży smak. Ocet ten nadaje się do powszechnego użytku, sprawdza się m.in., jako dodatek do surówek i sałatek.
Ocet cydrowy uzupełnia dietę o witaminy, minerały i pierwiastki śladowe. Zawiera m.in. witaminy z grupy A, B, C, E, P oraz mikroelementy takie jak potas, magnez czy krzem niezbędne do właściwej pracy organizmu.
Składniki te są pomocne w trakcie oczyszczania organizmu z toksyn i wspierają odporność. Natomiast pektyny, których również nie brakuje w occie cydrowym, łagodzą objawy różnych dolegliwości ze strony układu pokarmowego i żołądka. Dzięki temu, że wspierają perystaltykę jelit, mogą niwelować uczucie nudności oraz objawy zatrucia pokarmowego. Po jego spożyciu towarzyszy uczucie sytości.
Ciekawostka: Czy wiesz, że nawet Kleopatra do swoich upiększających kąpieli dodawała kilka kropli octu jabłkowego? A rzymscy wojownicy wierzyli w jego magiczną moc...