BIO Kapusta kiszona z marchewką 420g Farma Świętokrzyska
BIO Kapusta kiszona z marchewką 420g Farma Świętokrzyska
Produkt niedostępny
- skład
KRAJ POCHODZENIA | MARKA |
---|---|
Polska | - brak - |
kapusta biała* (83%), marchew* (16,7%), zalewa (sok z kapusty*, sól kłodawska) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚCI ODŻYWCZE
Wartość odżywcza w 100g
Wartość energetyczna 185kJ/44kcal
Tłuszcz 0,2g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone <0,1g
Węglowodany 7,6g
w tym cukry 0,7g
Błonnik 2,7g
Białko 1,6g
Sól 1,6g
*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.
- Zastosowanie
Kapusta kiszona to składnik surówek (dobrze smakuje ze startym jabłkiem, marchewką i cebulką). Składnik zup, bigosu, łazanek z kapustą oraz farszu do pierogów i krokietów. Gotowana kapusta kiszona dobrze się komponuje z grzybami, grochem i fasolą. Można nią nadziewać drożdżowe ciasta oraz dodawać do placków ziemniaczanych, tzw. fuczki.
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w warunkach chłodniczych. Po otwarciu spożyć w ciągu 7 dni.
- Opis produktu
Kapusta kiszona z dodatkiem marchewki przygotowana z warzyw z upraw ekologicznych.
Kapusta kiszona to zdrowy, bogaty w witaminy i probiotyki składnik surówek, zup, farszów do pierogów i krokietów oraz bigosu. Produkt niepasteryzowany, 100% wegański i bezglutenowy.
Dobrze wpływa na procesy trawienia i układ pokarmowy, wzmacnia odporność, zmniejsza poziom cholesterolu we krwi, pozytywnie wpływa na układ krążenia i serce, a dodatkowo poprawia kondycję skóry. Kapusta kiszona zawiera witaminę C, magnez, potas, żelazo i wapń.