BIO Kapary marynowane 100g - BIO PLANET
BIO Kapary marynowane 100g - BIO PLANET
Produkt niedostępny
BIO Kapary marynowane - skład
MARKA |
---|
BIO PLANET |
Skład: kapary (certyfikowany składnik ekologiczny), ocet winny (certyfikowany składnik ekologiczny), woda, sól, regulator kwasowości – kwas mlekowy.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100g
Wartość energetyczna – 97kJ / 23kcal;
Tłuszcz – 0,4g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0g;
Węglowodany – 1,4g, w tym cukry: 1,0g;
Białko – 1,9g;
Błonnik – 3,3g;
Sól – 5,9g.
*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.
BIO Kapary marynowane - Zastosowanie
Kapary to niezastąpiony składnik w kuchni wszystkich miłośników włoskich smaków. Niniejszy produkt doskonale sprawdza się podczas przyrządzania pizzy, a także sałatek z dodatkiem Twoich ulubionych serów. Ponadto, kapary idealnie łączą się ze smakiem mięs oraz tłustych ryb morskich. Nie powinno ich także zabraknąć podczas przygotowywania iście włoskich sosów do makaronu. Z uwagi na fakt, iż niniejszy produkt jest marynowany, możesz go spożywać bezpośrednio ze słoiczka. Jeśli zmagasz się z problemem nadciśnienia tętniczego, pamiętaj o tym, aby przed spożyciem opłukać kapary pod strumieniem chłodnej wody - w ten sposób pozbędziesz się z nich nadmiernej ilości soli.
Warunki przechowywania: BIO Kapary marynowane należy przechowywać w chłodnym oraz suchym miejscu, z dala od bezpośredniego działania promieni słonecznych, np. w spiżarni. Po otwarciu, niniejszy produkt należy przechowywać w lodówce. Wskazane jest spożycie kaparów w ciągu 10 dni od otwarcia słoiczka.
BIO Kapary marynowane - Opis produktu
Kapary to tak naprawdę pąki kwiatów charakterystycznych dla regionu śródziemnomorskiego. Kapary cierniste występują również w regionie Azji Mniejszej, Australii, a także na niektórych wyspach Pacyfiku. Kapary na szeroką skalę wykorzystywane są w kuchni śródziemnomorskiej i stanowią popularny składnik dań włoskich. Pąki kwiatowe o lekko ostrawym, lekko kwaskowatym smaku stosowane są także jako przyprawa do marynat oraz sosów i majonezów. Kapary to doskonały wybór dla wszystkich osób, które w potrawach cenią sobie wyrazisty i nietuzinkowy smak.