info@cosdlazdrowia.pl

+48 530 044 043
+48 537 801 951

Kontakt

sprawdź promocje

BIO Kapary marynowane 100g - BIO PLANET

BIO Kapary marynowane 100g BIO PLANET

BIO Kapary marynowane 100g - BIO PLANET

8,39 zł

Produkt niedostępny


darmowa dostawa od 179zł
wysyłka 24h - 48h
gwarancja jakości
zwrot towaru do 90 dni

BIO Kapary marynowane - skład

Skład: kapary (certyfikowany składnik ekologiczny), ocet winny (certyfikowany składnik ekologiczny), woda, sól, regulator kwasowości – kwas mlekowy.


WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100g

Wartość energetyczna – 97kJ / 23kcal;

Tłuszcz – 0,4g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0g;

Węglowodany – 1,4g, w tym cukry: 1,0g;

Białko – 1,9g;

Błonnik – 3,3g;

Sól – 5,9g.


*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.

BIO Kapary marynowane - Zastosowanie

Kapary to niezastąpiony składnik w kuchni wszystkich miłośników włoskich smaków. Niniejszy produkt doskonale sprawdza się podczas przyrządzania pizzy, a także sałatek z dodatkiem Twoich ulubionych serów. Ponadto, kapary idealnie łączą się ze smakiem mięs oraz tłustych ryb morskich. Nie powinno ich także zabraknąć podczas przygotowywania iście włoskich sosów do makaronu. Z uwagi na fakt, iż niniejszy produkt jest marynowany, możesz go spożywać bezpośrednio ze słoiczka. Jeśli zmagasz się z problemem nadciśnienia tętniczego, pamiętaj o tym, aby przed spożyciem opłukać kapary pod strumieniem chłodnej wody - w ten sposób pozbędziesz się z nich nadmiernej ilości soli.

Warunki przechowywania: BIO Kapary marynowane należy przechowywać w chłodnym oraz suchym miejscu, z dala od bezpośredniego działania promieni słonecznych, np. w spiżarni. Po otwarciu, niniejszy produkt należy przechowywać w lodówce. Wskazane jest spożycie kaparów w ciągu 10 dni od otwarcia słoiczka.

BIO Kapary marynowane - Opis produktu

Kapary to tak naprawdę pąki kwiatów charakterystycznych dla regionu śródziemnomorskiego. Kapary cierniste występują również w regionie Azji Mniejszej, Australii, a także na niektórych wyspach Pacyfiku. Kapary na szeroką skalę wykorzystywane są w kuchni śródziemnomorskiej i stanowią popularny składnik dań włoskich. Pąki kwiatowe o lekko ostrawym, lekko kwaskowatym smaku stosowane są także jako przyprawa do marynat oraz sosów i majonezów. Kapary to doskonały wybór dla wszystkich osób, które w potrawach cenią sobie wyrazisty i nietuzinkowy smak.

Opinie klientów