BIO Kakao ziarna surowe 200g - BIO PLANET
BIO Kakao ziarna surowe 200g - BIO PLANET
Produkt niedostępny
BIO Kakao ziarna surowe - skład
KRAJ POCHODZENIA | MARKA |
---|---|
Peru | BIO PLANET |
SKŁAD: kakao ziarna surowe* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 2795 kJ/ 676 kcal
Tłuszcz - 52 g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 33 g
Węglowodany - 26 g,
w tym cukry - 0,2 g
Błonnik - 26 g
Białko - 13 g
Sól - 0,2 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.
BIO Kakao ziarna surowe - Zastosowanie
Ziarna kakaowca można jeść w wersji surowej. Surowe kakao ma dość ostry, gorzkawy smak, który nie wszystkim może odpowiadać. Atutem surowych ziaren kakaowca jak to, że można łatwo włączyć je do wielu różnych przepisów zarówno na słodko, jak i na słono.
Zastosowanie surowych ziaren kakaowca:
- dodaj pokruszone ziarna kakao wraz z innymi suszonymi owocami do porannej owsianki;
- dodaj surowe kakao do jogurtu naturalnego;
- dodaj zamiast kawałków czekolady w przepisach na muesli;
- dodaj do swojego ulubionego smoothie, możesz je wcześnie pokruszyć;
- wykorzystuj w wypiekach; świetnie nadają się do wypieków bezglutenowych i paleo, misek na smoothie, trufli;
- zmiksuj pokruszone kakao z domowym masłem orzechowym;
- dodaj zmielone kawałki kakao do deserów czekoladowych, lodów, koktajli, granoli bezglutenowej, gorącej czekolady i budyniu;
- wymieszaj je z orzechami i suszonymi owocami, aby uzyskać energetyczną przekąskę lub użyj do przygotowania batonów energetycznych;
- dodaj pokruszone lub zmielone ziarna kakao do napojów kawowych, takich jak latte i cappuccino;
- wzbogać smakiem wyrazistego surowego kakao pikantne sosy i marynaty;
- dodaj kruszone ziarna kakao do mięs, np. steku lub chili con carne.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
BIO Kakao ziarna surowe - Opis produktu
Ekologiczne surowe całe ziarna kakao, otrzymane z najwyższej jakości ziaren kakaowca. Charakteryzują się wytrawnym kakaowym smakiem. Przetwarzane w niskich temperaturach w celu zachowania maksymalnej ilości składników odżywczych.
Stanowią podstawowy składnik czekolady. Mogą stanowić bazę dla wielu produktów czekoladowych lub dodatek do wszelkiego rodzaju przekąsek, lodów, koktajli, musli, ciast, deserów, jak również do kawy i gorącej czekolady.