
BIO Kakao - Wartości odżywcze
Skład: Kakao sproszkowane surowe nieodtłuszczone* 100%
* certyfikowany składnik ekologiczny
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna: 2805 kJ/678 kcal
Tłuszcz: 52 g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 30 g
Węglowodany: 29 g
- w tym cukry: 1,5 g
Błonnik: 23 g
Białko: 12 g
Sól: 0,15 g
*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.
Informacje dodatkowe
Sprzedawane produkty mogą różnic się kolorem, fakturą, wielkością i smakiem z uwagi na ich naturalne pochodzenie.
Produkt może zawierać: gluten, gorczycę, orzeszki arachidowe, orzechy, nasiona sezamu i produkty pochodne. Jest to spowodowane faktem, że na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty zawierające te alergeny.
Wartości odżywcze podane w tabeli mogą nieznacznie różnić się w zależności od partii. Strona jest na bieżąco aktualizowana, jednak zdarza się, że posiadamy na stanie kilka partii produktu.
BIO Kakao - Zastosowanie
Idealne do przygotowania gorącego kakao na bazie mleka lub napoju roślinnego. Polecamy jako składników deserów, wypieków oraz innych przekąsek.
Warunki przechowywania
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
BIO Kakao - Opis produktu
Ekologiczne sproszkowane kakao otrzymywane z najwyższej jakości ziaren kakaowca. Ziarna kakao przed zmieleniem zostały głęboko zamrożone (mielenie kriogeniczne), co pozwoliło zachować maksymalną ilość składników odżywczych, a także naturalny smak i aromat produktu. Polecamy jako składników deserów, wypieków oraz innych przekąsek.
KRAJ POCHODZENIA | Peru |
---|---|
WEGETARIAŃSKI | |
WEGAŃSKI | |
CERTYFIKAT BIO | |
DARMOWA DOSTAWA | od 299zł |
PUNKTY ZA ZAKUP sprawdź szczegóły | 4 pkt |