
BIO Kakao kruszone surowe Wartości odżywcze
SKŁAD: kakao ziarna kruszone surowe* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny).
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 2416 kJ/586 kcal
Tłuszcz - 52 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 30 g
Węglowodany - 6,0 g
w tym cukry - 1,5 g
Błonnik - 23 g
Białko - 13 g
Sól - 0,2 g
*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.
Informacje dodatkowe
Sprzedawane produkty mogą różnic się kolorem, fakturą, wielkością i smakiem z uwagi na ich naturalne pochodzenie.
Produkt może zawierać: gluten, gorczycę, orzeszki arachidowe, orzechy, nasiona sezamu i produkty pochodne. Jest to spowodowane faktem, że na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty zawierające te alergeny.
Wartości odżywcze podane w tabeli mogą nieznacznie różnić się w zależności od partii. Strona jest na bieżąco aktualizowana, jednak zdarza się, że posiadamy na stanie kilka partii produktu.
BIO Kakao kruszone surowe Zastosowanie
Ziarna kakaowca można jeść w wersji surowej. Surowe kakao ma dość ostry, gorzkawy smak, który nie wszystkim może odpowiadać. Atutem surowych ziaren kakaowca jak to, że można łatwo włączyć je do wielu różnych przepisów zarówno na słodko, jak i na słono.
Zastosowanie surowych ziaren kakaowca:
- dodaj pokruszone ziarna kakao wraz z innymi suszonymi owocami do porannej owsianki;
- dodaj surowe kakao do jogurtu naturalnego;
- dodaj zamiast kawałków czekolady w przepisach na muesli;
- dodaj do swojego ulubionego smoothie, możesz je wcześnie pokruszyć;
- wykorzystuj w wypiekach; świetnie nadają się do wypieków bezglutenowych i paleo, misek na smoothie, trufli;
- zmiksuj pokruszone kakao z domowym masłem orzechowym;
- dodaj zmielone kawałki kakao do deserów czekoladowych, lodów, koktajli, granoli bezglutenowej, gorącej czekolady i budyniu;
- wymieszaj je z orzechami i suszonymi owocami, aby uzyskać energetyczną przekąskę lub użyj do przygotowania batonów energetycznych;
- dodaj pokruszone lub zmielone ziarna kakao do napojów kawowych, takich jak latte i cappuccino;
- wzbogać smakiem wyrazistego surowego kakao pikantne sosy i marynaty;
- dodaj kruszone ziarna kakao do mięs, np. steku lub chili con carne.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
BIO Kakao kruszone surowe Opis
Ekologiczne surowe kruszone ziarna kakao, otrzymane z najwyższej jakości ziaren kakaowca. Charakteryzują się wytrawnym kakaowym smakiem. Przetwarzane w niskich temperaturach w celu zachowania maksymalnej ilości składników odżywczych. Stanowią podstawowy składnik czekolady. Mogą stanowić bazę dla wielu produktów czekoladowych, posypkę do lodów lub innych deserów, jak również dodatek do wszelkiego rodzaju przekąsek, koktajli, musli, ciast, a także do kawy i gorącej czekolady.
PRODUCENT | BIO PLANET |
---|---|
KRAJ POCHODZENIA | Peru |
WEGETARIAŃSKI | |
WEGAŃSKI | |
CERTYFIKAT BIO | |
DARMOWA DOSTAWA | od 299zł |
PUNKTY ZA ZAKUP sprawdź szczegóły | 2 pkt |
Informacje dodatkowe
Sprzedawane produkty mogą różnic się kolorem, fakturą, wielkością i smakiem z uwagi na ich naturalne pochodzenie.
Produkt może zawierać: gluten, gorczycę, orzeszki arachidowe, orzechy, nasiona sezamu i produkty pochodne. Jest to spowodowane faktem, że na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty zawierające te alergeny.
Wartości odżywcze podane w tabeli mogą nieznacznie różnić się w zależności od partii. Strona jest na bieżąco aktualizowana, jednak zdarza się, że posiadamy na stanie kilka partii produktu.