info@cosdlazdrowia.pl

+48 530 044 043
+48 537 801 951

KONTAKT

promocje
Podkategorie
BIO Kakao kruszone surowe 250g BIO PLANET
BIO Kakao kruszone surowe 250g BIO PLANET

BIO Kakao kruszone surowe 250g - BIO PLANET

21,99 zł

Produkt niedostępny


BIO Kakao kruszone surowe Wartości odżywcze

SKŁAD: kakao ziarna kruszone surowe* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny).

 

 

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g

Wartość energetyczna - 2416 kJ/586 kcal

Tłuszcz - 52 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 30 g

Węglowodany - 6,0 g

w tym cukry - 1,5 g

Błonnik - 23 g

Białko - 13 g

Sól - 0,2 g

 


*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.


Informacje dodatkowe

Sprzedawane produkty mogą różnic się kolorem, fakturą, wielkością i smakiem z uwagi na ich naturalne pochodzenie.

Produkt może zawierać: gluten, gorczycę, orzeszki arachidowe, orzechy, nasiona sezamu i produkty pochodne. Jest to spowodowane faktem, że na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty zawierające te alergeny.

Wartości odżywcze podane w tabeli mogą nieznacznie różnić się w zależności od partii. Strona jest na bieżąco aktualizowana, jednak zdarza się, że posiadamy na stanie kilka partii produktu.


BIO Kakao kruszone surowe Zastosowanie

Ziarna kakaowca można jeść w wersji surowej. Surowe kakao ma dość ostry, gorzkawy smak, który nie wszystkim może odpowiadać. Atutem surowych ziaren kakaowca jak to, że można łatwo włączyć je do wielu różnych przepisów zarówno na słodko, jak i na słono.

 

Zastosowanie surowych ziaren kakaowca:

  • dodaj pokruszone ziarna kakao wraz z innymi suszonymi owocami do porannej owsianki;
  • dodaj surowe kakao do jogurtu naturalnego;
  • dodaj zamiast kawałków czekolady w przepisach na muesli;
  • dodaj do swojego ulubionego smoothie, możesz je wcześnie pokruszyć;
  • wykorzystuj w wypiekach; świetnie nadają się do wypieków bezglutenowych i paleo, misek na smoothie, trufli;
  • zmiksuj pokruszone kakao z domowym masłem orzechowym;
  • dodaj zmielone kawałki kakao do deserów czekoladowych, lodów, koktajli, granoli bezglutenowej, gorącej czekolady i budyniu;
  • wymieszaj je z orzechami i suszonymi owocami, aby uzyskać energetyczną przekąskę lub użyj do przygotowania batonów energetycznych;
  • dodaj pokruszone lub zmielone ziarna kakao do napojów kawowych, takich jak latte i cappuccino;
  • wzbogać smakiem wyrazistego surowego kakao pikantne sosy i marynaty;
  • dodaj kruszone ziarna kakao do mięs, np. steku lub chili con carne.

 

 

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

 


BIO Kakao kruszone surowe Opis

Ekologiczne surowe kruszone ziarna kakao, otrzymane z najwyższej jakości ziaren kakaowca. Charakteryzują się wytrawnym kakaowym smakiem. Przetwarzane w niskich temperaturach w celu zachowania maksymalnej ilości składników odżywczych. Stanowią podstawowy składnik czekolady. Mogą stanowić bazę dla wielu produktów czekoladowych, posypkę do lodów lub innych deserów, jak również dodatek do wszelkiego rodzaju przekąsek, koktajli, musli, ciast, a także do kawy i gorącej czekolady.

 

PRODUCENTBIO PLANET
KRAJ POCHODZENIAPeru
WEGETARIAŃSKI
WEGAŃSKI
CERTYFIKAT BIO
DARMOWA DOSTAWA od 299zł
PUNKTY ZA ZAKUP
sprawdź szczegóły
2 pkt

Informacje dodatkowe

Sprzedawane produkty mogą różnic się kolorem, fakturą, wielkością i smakiem z uwagi na ich naturalne pochodzenie.

Produkt może zawierać: gluten, gorczycę, orzeszki arachidowe, orzechy, nasiona sezamu i produkty pochodne. Jest to spowodowane faktem, że na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty zawierające te alergeny.

Wartości odżywcze podane w tabeli mogą nieznacznie różnić się w zależności od partii. Strona jest na bieżąco aktualizowana, jednak zdarza się, że posiadamy na stanie kilka partii produktu.