info@cosdlazdrowia.pl

+48 530 044 043
+48 537 801 951

KONTAKT

promocje
Podkategorie
BIO Fasolka czerwona KIDNEY 1kg BIO PLANET
BIO Fasolka czerwona KIDNEY 1kg BIO PLANET

BIO Fasolka czerwona KIDNEY 1kg BIO PLANET

21,99 zł
  dostępne: 5 szt.

BIO Fasolka czerwona KIDNEY Wartości odżywcze

Skład: fasolka kidney* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

 

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g

Wartość energetyczna - 1170 kJ / 279 kcal

Tłuszcz - 0,3 g,

w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,1 g

Węglowodany - 29 g,

w tym cukry - 2,2 g

Błonnik - 28 g

Białko - 26 g

Sól - 0,06 g

 


*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.


Informacje dodatkowe

Sprzedawane produkty mogą różnic się kolorem, fakturą, wielkością i smakiem z uwagi na ich naturalne pochodzenie.

Produkt może zawierać: gluten, gorczycę, orzeszki arachidowe, orzechy, nasiona sezamu i produkty pochodne. Jest to spowodowane faktem, że na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty zawierające te alergeny.

Wartości odżywcze podane w tabeli mogą nieznacznie różnić się w zależności od partii. Strona jest na bieżąco aktualizowana, jednak zdarza się, że posiadamy na stanie kilka partii produktu.


BIO Fasolka czerwona KIDNEY Zastosowanie

Sposób przygotowania: Uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.

Czerwona fasola jest, obok kukurydzy, jednym z najważniejszych składników w wielu daniach kuchni meksykańskiej i południowoamerykańskiej. Trudno wyobrazić sobie bez niej takie tamtejsze klasyki jak przyrządzane w Meksyku chili con carne, burrito i gordita czy brazylijski gęsty gulasz z czarnej i czerwonej fasoli, zwany feijoada.

Czerwona fasola może być też świetnym dodatkiem do zup, gulaszów oraz curry. W Indiach przyrządza się z niej danie zwane rajma dal – do fasoli dodają cebulę, pomidory i odpowiednio skomponowany zestaw przypraw.

Jest też znakomitą bazą do pysznych past kanapkowych oraz dipów. Konsystencja fasoli sprawia, że świetnie nadaje się ona także do przyrządzania wegetariańskich i wegańskich pasztetów. Pasują do niej przeróżne dodatki – możesz np. zblendować ją z suszonymi pomidorami i odrobiną mielonej słodkiej lub wędzonej papryki, ziół prowansalskich czy lubczyku i majeranku.

 

 

Warunki przechowywania

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.


BIO Fasolka czerwona KIDNEY Opis

Ekologiczna czerwona fasola Kidney (nerkowata) zaliczana jest do roślin strączkowych. Nazwa fasolki pochodzi od nerkowatego kształtu nasion. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego. Polecamy do zup i potraw jednogarnkowych np. chili con carne oraz jako składnik sałatek zarówno na ciepło jak i na zimno, a po zmiksowaniu do past i pasztetów.

 

 

 

 

 

KRAJ POCHODZENIAArgentyna
WEGETARIAŃSKI
WEGAŃSKI
CERTYFIKAT BIO
DARMOWA DOSTAWA od 299zł
PUNKTY ZA ZAKUP
sprawdź szczegóły
2 pkt

Informacje dodatkowe

Sprzedawane produkty mogą różnic się kolorem, fakturą, wielkością i smakiem z uwagi na ich naturalne pochodzenie.

Produkt może zawierać: gluten, gorczycę, orzeszki arachidowe, orzechy, nasiona sezamu i produkty pochodne. Jest to spowodowane faktem, że na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty zawierające te alergeny.

Wartości odżywcze podane w tabeli mogą nieznacznie różnić się w zależności od partii. Strona jest na bieżąco aktualizowana, jednak zdarza się, że posiadamy na stanie kilka partii produktu.