BIO Fasola czarna w zalewie bezglutenowa - 400g - Amaizin

BIO Fasola czarna w zalewie bezglutenowa - 400g - Amaizin
Produkt niedostępny
BIO Fasola czarna bezglutenowa - skład
MARKA |
---|
Amaizin |
Skład: Fasolka czarna – 60% (certyfikowany składnik ekologiczny), woda, sól morska
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100g
Wartość energetyczna – 365 kJ / 87 kcal
Tłuszcz – 0,5g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1g
Węglowodany – 12,4g, w tym cukry: 1g
Białko – 4,9g
Sól – 0,93g
*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.
BIO Fasola czarna bezglutenowa - Zastosowanie
BIO Fasola czarna w zalewie to doskonały produkt, który możesz spożywać zarówno na ciepło, jak i na zimno. Czarne nasiona fasoli doskonale sprawdzą się podczas przyrządzania dań kuchni dalekowschodniej, jak i pełnowartościowych potraw wegańskich. BIO Fasola czarna w zalewie idealnie pasować będzie do pełnej warzyw sałatki. Dodaj ją również do tortilli z dodatkiem pysznej salsy na bazie pomidorów. Czarna fasola to także niezastąpiony składnik podczas przyrządzania pełnych smaku past kanapkowych. Bez przeszkód możesz także wykorzystać ją do przyrządzenia pysznych burgerów wegańskich. Wystarczy, że dodasz do niej swoją ulubioną kaszę i odrobinę zieleniny, a w zaledwie kilka chwil przygotujesz pełnowartościowe danie dla całej rodziny.
Dobra rada: Przed spożyciem BIO Fasoli czarnej opłucz ją pod obfitym strumieniem zimnej wody. Dzięki temu, pozbędziesz się z produktu nadmiernych ilości soli, niezbędnej do jego konserwacji i sprawisz, że fasola marki Amaizin stanie się jeszcze bardziej zdrowa.
Warunki przechowywania: BIO Fasolę czarną należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, najlepiej z dala od bezpośredniego działania światła słonecznego (np. w szafce kuchennej). Po otworzeniu fasoli, zalecane jest przetrzymywanie jej w lodówce i spożycie produktu w ciągu kolejnych 48 godzin.
BIO Fasola czarna bezglutenowa - Opis produktu
Czy wiesz, że zgodnie z zaleceniami zdrowego odżywiania, przynajmniej dwa razy w tygodniu powinniśmy spożywać nasiona roślin strączkowych zamiast mięsa. Czarna fasola to bowiem doskonałe źródło białka i cennych dla zdrowia witamin oraz minerałów, które przyczyniają się do poprawy funkcjonowania naszego organizmu. Czarna fasola charakteryzuje się lekko słodkawym smakiem, co sprawia, że możemy wykorzystać ją w naszej kuchni na wiele różnych sposobów. Niniejszy produkt charakterystyczny jest dla potraw orientalnych. Nic w tym dziwnego, albowiem czarna fasola pochodzi z krajów dalekiego wschodu. Co ciekawe, czarna fasola jest także bardzo popularna w kuchni Ameryki Południowej.
BIO Fasola czarna w zalewie to nie tylko niezastąpiony składnik diety wegan i wegetarian, ale przede wszystkim źródło niezastąpionych mikroelementów. W tych czarnych ziarenkach znajdziemy między innymi wartościowe minerały, takie jak fosfor, magnez, selen, wapń, potas i żelazo, a także cenne witaminy, w tym witaminę A, witaminy z grupy B, witaminę E i K. Spożywanie fasoli zalecane jest w diecie osób, które cenią sobie dobrą kondycję i samopoczucie fizyczne. Ze względu na bogatą zawartość białka, powinna ona być elementem jadłospisu osób, które na co dzień unikają spożywania mięsa. Ponadto, z uwagi na zawartość witamin z grupy B, czarna fasola zalecana jest w diecie osób, które na co dzień podejmują intensywny wysiłek umysłowy.