BIO Fasola biała JAŚ 400g - BIO PLANET
BIO Fasola biała JAŚ 400g - BIO PLANET
Produkt niedostępny
BIO Fasola Biała ?JAŚ? 400g- BIO PLANET - skład
MARKA |
---|
BIO PLANET |
Skład:100% ekologiczna fasola biała „JAŚ” (certyfikowany składnik ekologiczny).
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100g PRODUKTU
Wartość energetyczna –1243kJ / 296kcal;
Tłuszcze – 1,3g: w tym nasycone kwasy tłuszczowe – 0,2g;
Węglowodany – 36g: w tym cukry – 2,3g;
Błonnik – 24g;
Białko – 23g;
Sól – 0,03g.
*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.
BIO Fasola Biała ?JAŚ? 400g- BIO PLANET - Zastosowanie
BIO fasola biała „JAŚ” zajmuje ważne miejsce nie tylko w kuchni wegan i wegetarian. Wszystko to ze względu na jej doskonały smak, a także możliwość szerokiego zastosowania, zarówno podczas przygotowywania dań wytrawnych, jak i słodkich deserów. Poniżej przygotowaliśmy dla Ciebie kilka propozycji na to, jak wykorzystać BIO fasolę białą „JAŚ” marki BIO PLANET w Twojej codziennej kuchni:
- Propozycja 1: wykorzystaj BIO fasolę do upieczenia pysznego pasztetu wegańskiego z dodatkiem czosnku oraz Twoich ulubionych ziół. Tak przygotowaną przekąskę możesz podawać zarówno na ciepło, jak i na zimno;
- Propozycja 2: przyrządź doskonałą pastę kanapkową na bazie gotowanej fasoli i połącz ją z ulubionymi dodatkami, takimi jak prażone pestki, czy też suszone warzywa i owoce. Taką pastę bez przeszkód możesz podawać na toście pełnoziarnistym;
- Propozycja 3: przygotuj wegańską „fasolę po bretońsku”, aby przekonać się, że bezmięsna kuchnia jest nie tylko pełna zdrowia, ale także smaku;
- Propozycja 4: dodaj BIO fasolę białą „JAŚ” do pełnej warzyw sałatki. Tak przygotowane danie świetnie sprawdzi się w roli lunchu lub obiadu;
- Propozycja 5: upiecz pyszne babeczki czekoladowe na bazie białej fasoli „JAŚ”, a przekonasz się, że nasiona roślin strączkowych mają swoje słodkie oblicze.
Jak ugotować BIO fasolę białą „JAŚ”? Ugotowanie fasoli wymaga jej wcześniejszego namaczania (przez minimum 12 godzin). Następnie ziarenka należy dokładnie przepłukać i przełożyćdo garnka z nieosoloną wodą. Fasolę białą należy gotować przez około 60 minut, aż stanie się miękka. Jeśli chcesz ją posolić, zrób to dopiero przed końcem procesu gotowania.
Warunki przechowywania:BIO fasola biała „JAŚ” marki BIO PLANET powinna przechowywana być w suchym, chłodnym i wolnym od bezpośredniego działania promieni słonecznych miejscu. Aby chronić ją przed szkodliwym wpływem czynników zewnętrznych (np. przed molami kuchennymi), warto zamknąć ją w pojemniku ze szczelnie zakręcaną pokrywką. Zgodnie ze wskazaniami producenta, fasola „JAŚ” nie powinna przechowywana być w zamknięciu dłużej niż przez okres 6 miesięcy.
BIO Fasola Biała ?JAŚ? 400g- BIO PLANET - Opis produktu
Specjaliści z zakresu zdrowego odżywiania są zdania, że powinniśmy spożywać znacznie więcej nasion roślin strączkowych. Okazuje się bowiem, iż stanowią one doskonałe źródło białka roślinnego, a przy tym cennych witamin i minerałów, które odpowiadają nie tylko za prawidłową pracę organizmu człowieka, ale także za nasze dobre samopoczucie psychiczne.
BIO fasola biała „JAŚ” jest skarbnicą witamin z grupy B, które przyczyniają się do poprawy funkcjonowania układu nerwowego, jak również do zmniejszenia ryzyka rozwoju zaburzeń nastroju w przyszłości. Ponadto, produkt ten zawiera w sobie spore ilości błonnika pokarmowego odpowiadającego za utrzymanie prawidłowej perystaltyki jelit, zwiększenie efektywności zastosowanych metod odchudzania, a nawet za ochronę układu krążenia przed rozwojem szkodliwych zaburzeń.
BIO fasola biała „JAŚ”, dostępna w sklepie cosdlazdrowia.pl, to produkt najwyższej jakości, stworzony wyłącznie z certyfikowanych i ekologicznych nasion. Co więcej, produkt ten jest wolny od zawartości nawet śladowych ilości glutenu, dlatego też jest bezpieczny dla osób zmagających się z objawami choroby trzewnej (celiakii).