BIO Fasola ADZUKI bezglutenowa 400g - Amaizin
BIO Fasola ADZUKI bezglutenowa 400g - Amaizin
Produkt niedostępny
BIO Fasola bezglutenowa - skład
MARKA |
---|
Amaizin |
Skład: Fasolka adzuki – 60% (certyfikowany składnik ekologiczny), woda, sól morska
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100g
Wartość energetyczna – 365 kJ /87 kcal
Tłuszcz – 0,5g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1g
Węglowodany – 12,4 g, w tym cukry: 1g
Białko – 4,9g
Błonnik – 6,5g
Sól – 0,93g
*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.
BIO Fasola bezglutenowa - Zastosowanie
Fasola ADZUKI to niezastąpiony składnik pełnej zdrowia kuchni. Jej wyjątkowy smak sprawi, iż Twoja kuchnia nabierze nowego wymiaru. Bezglutenową fasolę bez przeszkód możemy dodawać do sałatek. Dzięki temu, że znajduje się w zalewie, możemy spożywać ją bezpośrednio z puszki. Fasola ADZUKI to idealna baza do przygotowania wegańskich past kanapkowych. Ponadto, możemy przyrządzić z niej doskonałe kotlety, a nawet burgery warzywne. Jeśli masz na to ochotę, wykorzystaj BIO Fasolę ADZUKI do przyrządzenia pełnowartościowego, wegańskiego brownie.
Dobra rada: Przed spożyciem BIO Fasoli ADZUKI opłucz ją pod strumieniem chłodnej wody. Dzięki temu, pozbędziesz się z niej nadmiernych ilości soli i sprawisz, że jej smak będzie jeszcze bardziej delikatny.
Warunki przechowywania: BIO Fasolę ADZUKI należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od bezpośredniego działania promieni słonecznych. Po otworzeniu puszki, zalecane jest spożycie produktu w ciągu kolejnych 48 godzin.
BIO Fasola bezglutenowa - Opis produktu
Fasola ADZUKI to wyjątkowy produkt, który coraz częściej wykorzystywany jest nie tylko przez miłośników bezmięsnej kuchni. Niniejszy gatunek zaliczany jest do rodziny roślin bobowatych. Nazwa tej obfitującej w cenne składniki odżywcze fasoli związana jest z regionem świata, z którego pochodzi. Fasola ADZUKI charakterystyczna jest bowiem dla kuchni dalekiego wschodu: Chin, Korei oraz Japonii. Co ciekawe, niniejsza roślina na szeroką skalę uprawiana jest także na terenie Stanów Zjednoczonych, gdzie cieszy cię coraz większą popularnością.
Fasola ADZUKI różni się wyglądem od dobrze znanych nam roślin strączkowych. Wyróżniają ją niewielkie, ciemno-czerwone ziarenka, które stanowią doskonały dodatek do przygotowywanych przez nas sałatek warzywnych. W tym miejscu warto również zaznaczyć, że Fasola ADZUKI jest także doskonałym źródłem witamin i minerałów, które przyczyniają się do poprawy funkcjonowania organizmu człowieka. Znajdziemy w niej między innymi witaminy z grupy B, które odpowiadają za wspomożenie funkcjonowania układu nerwowego, a także cenne minerały, takie jak żelazo oraz wapń. Nie podlega wątpliwości, że Fasola ADZUKI już od dziś powinna na stałe zagościć w jadłospisie osób, które cenią sobie zdrowie i dobre samopoczucie.