info@cosdlazdrowia.pl

+48 530 044 043
+48 537 801 951

Kontakt

sprawdź promocje

Bio Daktyle bez pest. bezglut. susz. 1kg - BIO PLANET

Bio Daktyle bez pest. bezglut. susz. 1kg Bio Planet

Bio Daktyle bez pest. bezglut. susz. 1kg - BIO PLANET

33,50 zł
Zaoszczędź i zdobądź: 3 pkt w klubie cosdlazdrowia.pl
  dostępne: 25 szt.

darmowa dostawa od 179zł
wysyłka 24h - 48h
gwarancja jakości
zwrot towaru do 90 dni
certyfikat bezpieczeństwa HACCP

Bio Daktyle bez pest. bezglut. susz. 1kg BioPlanet - skład

KRAJ POCHODZENIAMARKADATA WAŻNOŚCI
Producent: Polska\ Składniki: TunezjaBIO PLANET2025-03-31

SKŁAD: daktyle bez pestek suszone* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

 

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g

Wartość energetyczna - 1244 kJ / 294 kcal

Tłuszcz - 0 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g

Węglowodany - 67 g

w tym cukry - 63 g

Białko - 2,4 g

Sól - 0 g


*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.

Bio Daktyle bez pest. bezglut. susz. 1kg BioPlanet - Zastosowanie

Samodzielna słodka przekąska, dodatek do porannej owsianki, deserów, ciast, powideł i wszelkiego rodzaju potraw. Składnik syropu daktylowego, zamiennika cukru do słodzenia napojów i wypieków.

WARUNKI PRZECHOWYWANIA

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Bio Daktyle bez pest. bezglut. susz. 1kg BioPlanet - Opis produktu

Ekologiczne daktyle bez pestek od Bio Planet mogą być stosowane jako samodzielna słodka przekąska lub jako dodatek do porannej owsianki, deserów, ciast, powideł i wszelkiego rodzaju potraw. Daktyle to doskonały zamiennik słodyczy w diecie dzieci oraz dorosłych. W krajach arabskich robi się z nich dżemy, pasty i syropy, których używa się do słodzenia herbaty i kawy.

Za sprawą wysokiej zawartości cukrów prostych obecnych w daktylach, owoce zawierają 294 kcal w 100g. Stąd też suszone daktyle stanowią idealne źródło energii dla sportowców i osób aktywnych fizycznie.

Ze względu na wysoka zawartość cukru, daktyle (a właściwie syrop daktylowy) często wykorzystywane są w roli zamiennika dla białego cukru. Zalewa się je wrzątkiem i rozgniata widelcem. Powstała w ten sposób pasta jest dodawana do ciast, lodów i deserów. Ponadto, charakteryzują się one lepkością, dzięki czemu idealnie nadają się do wyrobu domowych ciasteczek i batonów energetycznych. Można również dodać je do porannej owsianki, jak i dań mięsnych. Zarówno suszone, jak i świeże owoce palmy daktylowej, doskonale sprawdzą się w roli wysokoenergetycznej przekąski między posiłkami.

Daktyle są nie tylko smaczne, ale również pełne cennych dla zdrowia składników odżywczych. Dlatego też, na szeroką skalę wykorzystywane są w kuchni osób, które pasjonują się sportem oraz zdrowym stylem życia. Z uwagi na dużą zawartość potasu spożywanie daktyli jest wskazane po intensywnym wysiłku fizycznym.

Opinie klientów