
Brownie z kakao i cukrem kokosowym Zdrowo Namieszane 290 g - Wartości odżywcze
cukier kokosowy (37%)*, mąka ryżowa pełnoziarnista*, mąka gryczana*, kakao w proszku (9%)*, skrobia kukurydziana*, skrobia z tapioki*, kropelki z czekolady (7%)* (cukier trzcinowy*, masa kakaowa*, masło kakaowe*, emulgator: lecytyna słonecznikowa*), len mielony*, bezglutenowy proszek do pieczenia* (skrobia kukurydziana*, substancje spulchniające (winiany potasu, węglan sodu))
* składniki pochodzące z upraw ekologicznych
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g (po przyrządzeniu):
wartość energetyczna: 1818 kJ/436 kcal
tłuszcz: 25 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3 g
węglowodany: 46 g
w tym cukry: 24 g
błonnik: 2,4 g
białko: 4,4 g
sól: 0,3 g
*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.
Informacje dodatkowe
Sprzedawane produkty mogą różnic się kolorem, fakturą, wielkością i smakiem z uwagi na ich naturalne pochodzenie.
Produkt może zawierać: gluten, gorczycę, orzeszki arachidowe, orzechy, nasiona sezamu i produkty pochodne. Jest to spowodowane faktem, że na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty zawierające te alergeny.
Wartości odżywcze podane w tabeli mogą nieznacznie różnić się w zależności od partii. Strona jest na bieżąco aktualizowana, jednak zdarza się, że posiadamy na stanie kilka partii produktu.
Brownie z kakao i cukrem kokosowym Zdrowo Namieszane 290 g - Zastosowanie
Dodaj: 110 ml oleju (ok. 13 łyżek), 100 ml wody.
Przygotowanie:
1. Piekarnik nagrzej do temperatury 180°C bez termoobiegu.
2. Niewielką tortownicę lub formę do pieczenia (np. 20x20 cm) wyłóż papierem do pieczenia lub natłuść i posyp mąką.
3. Do głębokiej miski wlej olej i wodę.
4. Wsyp zawartość opakowania i dokładnie wymieszaj.
5. Wyłóż ciasto na blachę.
6. Włóż do piekarnika na środkowy poziom i piecz ok. 20-25 minut.
Najlepiej przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Brownie z kakao i cukrem kokosowym Zdrowo Namieszane 290 g - Opis produktu
- ekologiczna mieszanka do przygotowania brownie
- bez mąki pszennej
- ilość porcji: 15
PRODUCENT | Zdrowo Namieszane |
---|---|
KRAJ POCHODZENIA | Polska |
WEGETARIAŃSKI | |
WEGAŃSKI | |
CERTYFIKAT BIO | |
DARMOWA DOSTAWA | od 299zł |
PUNKTY ZA ZAKUP sprawdź szczegóły | 1 pkt |
Brownie bez czekolady? To możliwe! Przepis na ciasto z karobem w roli głównej
Szukasz sposobu na przygotowanie swojego ulubionego ciasta bez użycia czekolady? Specjalnie dla Ciebie przygotowaliśmy prosty przepis na brownie z karobem w roli głównej. Jeżeli zmagasz się z problemem alergii na czekoladę lub po prostu poszukujesz nowych rozwiązań kulinarnych, karob może stanowić dla Ciebie idealny zamiennik tradycyjnego kakao. Poza niezwykłymi walorami smakowymi, niniejszy produkt wykazuje również […]
czytaj więcej...Dietetyczny deser: bezglutenowe, korzenne brownie z bakaliami
Brownie ma wielu zwolenników. Każdy piecze je według swojego ulubionego sposobu, a najważniejsze, żeby smakowało. Wspólną cechą każdego brownie jest czekoladowy smak, lekko słodkie ciasto i „gliniasta” struktura.
czytaj więcej...CIASTO CZEKOLADOWE PRZEPIS z masłem orzechowym!
Ciasto czekoladowe to jedno z ulubionych ciast na całym świecie. Serca Amerykanów podbiło brownie, które bywa uznawane za najbardziej czekoladowy spośród wszystkich wypieków (przepis możesz znaleźć tutaj) . Domowe francuskie ciasto czekoladowe jest gęste, ciemne i mocno aromatyczne, a regionalne włoskie torta tenerina uwielbiają wszystkie dzieci i nie tylko. W Polsce z ciastem czekoladowym od […]
czytaj więcej...