BIO barszcz czerwony kiszony koncentrat 320ml Kowalewski
BIO barszcz czerwony kiszony koncentrat 320ml Kowalewski
Produkt niedostępny
- skład
KRAJ POCHODZENIA | MARKA |
---|---|
Polska | - brak - |
Kiszony sok z buraków ćwikłowych* 86,5%, cukier trzcinowy* 10%, sól, czosnek* 0,5% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Wartość odżywcza w 100ml
Wartość energetyczna 306kJ/72kcal
Tłuszcz <0,5g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone <0,1g
Węglowodany 17g
w tym cukry 13g
Białko0,5 g
Sól 3,0g
*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.
- Zastosowanie
Koncentrat barszczu dodać do 1/2 litra wrzącej wody lub bulionu. Zamieszać. Przyprawić do smaku.
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym, chłodnym i zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 48 godzin.
UWAGI
Osad jest naturalna cechą produktu, przed użyciem wstrząsnąć butelką.
- Opis produktu
Koncentrat składa się wyłącznie z certyfikowanych ekologicznych surowców, które zostały poddane naturalnemu kiszeniu. W celu zachowania najwyższej jakości produkt poddawany jest łagodnej pasteryzacji.
Kiszone buraki to prawdziwa bomba witaminowa. Są mniej kaloryczne niż ich surowe odpowiedniki i mają jeszcze więcej cennych dla zdrowia składników odżywczych. Są składnikiem zdrowej, zrównoważonej diety, szczególnie w okresie jesienno-zimowym.
Kiszone buraki oprócz niskiej kaloryczności, zawierają wysoką zawartość witaminy A, C, E, K, PP i witamin z grupy B, wysoką zawartość składników mineralnych (wapń, potas, magnez, żelazo i fosfor) oraz wysoka zawartość kwasu mlekowego.
Kiszone buraki pomagają w walce z anemią, wspomagają odchudzanie, regulują przemianę materii, odkwaszają organizm, są niezastąpione po kuracji antybiotykowej.
Sok z kiszonego buraka ma silniejsze działanie przeciwzapalne i przeciwalergiczne niż sok ze świeżego buraka. Dzieje się tak dlatego, że w trakcie kiszenia wzrasta w buraku stężenie kwercetyny.