Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba z pestkami dyni 500g - PIĘĆ PRZEMIAN
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba z pestkami dyni 500g - PIĘĆ PRZEMIAN
- skład
MARKA | DATA WAŻNOŚCI |
---|---|
PIĘĆ PRZEMIAN | 2025-11-04 |
Składniki: mąka owsiana bezglutenowa, płatki owsiane bezglutenowe, pestki dyni bezłuskowej 13%, mąka teff, płatki teff, siemię lniane, nasiona chia, słonecznik, łuska babki jajowatej, sól himalajska.
Wartość odżywcza | W 100g produktu |
---|---|
Wartość energetyczna /energia/ | 1559 kJ/373 kcal |
Tłuszcz | 15 g |
W tym | |
Kwasy tłuszczowe nasycone (kwasy nasycone) | 2,4 g |
Węglowodany | 39 g |
W tym | |
Cukry | 1,7 g |
Błonnik | 15 g |
Białko | 16 g |
Sól | 1,7 g |
Produkt bezglutenowy.
Produkt może zawierać alergeny: orzechy.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.
*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.
- Zastosowanie
Sposób przygotowania:
1. Nagrzej piekarnik do 190oC
2. Brytfankę (małą keksówkę) posmaruj olejem kokosowym lub masłem klarowanym, Można ją posypać płatkami teff, płatkami owsianymi lub mielonym siemieniem lnianym.
3. Wsyp mieszankę do miski
4. Dokładnie mieszając powoli dolewaj 500ml mocno gazowanej wody.
5. wymieszane ciasto przełóż do brytfanki i wsadź do piekarnika na 1,5h
6. Po upieczeniu chleb wyjmij z brytfanki i zawiń w szmatkę. Odstaw do ostygnięcia.