Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba z jagodami goji 500g - PIĘĆ PRZEMIAN

Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba z jagodami goji 500g - PIĘĆ PRZEMIAN
- skład
MARKA |
---|
PIĘĆ PRZEMIAN |
Składniki: mąka owsiana bezglutenowa, słonecznik, płatki owsiane bezglutenowe, mąk teff, siemię lniane, suszone jagody goji 6%, płatki teff, nasiona chia, łuska babki jajowatej, sól himalajska.
Wartość odżywcza | W 100g produktu |
---|---|
Wartość energetyczna /energia/ | 1678 kJ/402 kcal |
Tłuszcz | 18,1 g |
W tym | |
Kwasy tłuszczowe nasycone (kwasy nasycone) | 2,2 g |
Węglowodany | 37,7 g |
W tym | |
Cukry | 4,56 g |
Błonnik | 17,2 g |
Białko | 13,5 g |
Sól | 1,58 g |
Produkt bezglutenowy.
Produkt może zawierać alergeny: migdały (konfekcjonowane w zakładzie).
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.
*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.
- Zastosowanie
Sposób przygotowania:
1. Nagrzej piekarnik do 190oC
2. Brytfankę (małą keksówkę) posmaruj olejem kokosowym lub masłem klarowanym, Można ją posypać płatkami teff, płatkami owsianymi lub mielonym siemieniem lnianym.
3. Wsyp mieszankę do miski
4. Dokładnie mieszając powoli dolewaj 500ml mocno gazowanej wody.
5. wymieszane ciasto przełóż do brytfanki i wsadź do piekarnika na 1,5h
6. Po upieczeniu chleb wyjmij z brytfanki i zawiń w szmatkę. Odstaw do ostygnięcia.